Övervakningskameror med simkort via 3G/4G

Vill du ha en övervakningskamera utomhus eller inomhus där du inte har någon internetuppkoppling är en övervakningskamera med simkort ett bra alternativ. Vissa övervakningskameror med simkort har till och med möjlighet att spela in ljud som du kan ta del av.

Fördelar med 3G- och 4G-kameror

 • Ingen Wifi-uppkoppling eller internet behövs på plats
 • Enkel installationen.
 • Livevideo och ibland även ljud via samtal eller app
 • Övervaka live via mobiltelefon, dator, eller surfplatta – var du än befinner dig i hela världen

Övervakningskamera utan WiFi

Varför ska man inte koppla upp övervakningskameran via WiFi, kanske du undrar. Det enkla svaret är ju att det helt enkelt inte finns på alla platser som man vill övervaka, till exempel i sommarstugan eller vid husvagnen. En kamera med simkort gör det möjligt att att ha uppkopplade kameror med tillgång till att i realtid se vad som händer ändå.

Övervakningskamera utomhus

Övervakningskameror med simkort finns både för inomhus- och utomhusbruk. När du ska använda din övervakningskamera med simkort utomhus behöver du fundera på vilka funktioner du behöver. De vanligaste funktionerna som mörkersyn, och rörelsedetektor finns i stort sett i alla våra övervakningskameror. Däremot har vissa modeller tvågägskommunikation och sirenlarm. Vanliga funktioner i en övervakningskamera för utomhusbruk är:

 • Mörkerläge
 • Ljussensorer
 • Rörelsedetektion och -larm
 • Ljudlarm
 • Högtalare
 • LED-strålkastare
 • Optisk zoom
 • IP-klassning
 • Tvåvägskommunikation

Mörkerläge och ljussensorer

Mörkerläge på övervakningskameror gör att kameran genom ljussensorer känner av när det är skymning och mörkt och då tänder IR-belysning för att få bra videomaterial. Olika kameror har olika lång räckvidd i mörkerläge, kontrollera att antal meter räcker för ditt behov.

Rörelsedetektion och larm

Rörelsedetekteringen upptäcker om någon rör sig och kan då antingen skicka ett larm till en telefon eller en app. Vissa kamerasystem har också högtalare med ljudlarm som ger ifrån sig ett högljutt larm för att avskräcka objudna gäster och avstyra ett inbrott.

LED-strålkastare

Ett annat sätt att avskräcka inkräktare på är att använda sig av starka LED-strålkastare. Dessa aktiveras av rörelsedetektorerna och låter området bada i ett starkt ljussken, vilket både avskräcker och gör det svårare för inkräktare att ta sig in i sommarhuset eller platsen som kameran övervakar.

Optisk zoom

Den optiska zoomen gör det möjligt för dig att genom till exempel din mobil styra kameran och zooma in om det behövs. Optisk zoom ger till skillnad från digital zoom tydliga bilder även i inzoomat läge.

IP-klassning

Alla utomhuskameror behöver ha ett visst skydd mot väta och damm, vissa övervakningskameror har också ett skydd mot blixtnedslag. Ska din övervakningskamera installeras på en utsatt plats behöver du funder på hur bra skyddet av kameran bör vara.

Tvåvägskommunikation

Genom inbyggda högtalare och mikrofoner kan vissa övervakningskameror med simkort använda tvåvägskommunikation. När en rörelse upptäcks får du ett larm, du kan då kontrollera vad det är som händer i realtid och använda möjligheten att kommunicera med personen som har utlöst larmet.

Vi hittade inga produkter för ditt val.

Välj rätt övervakningskamera

Det kan vara svårt att välja en övervakningskamera som passar just dina behov och som har de funktioner som du efterfrågar. Tveka inte att höra av dig till oss så hjälper vi dig att välja rätt produkt i utbudet av övervakningskameror för utomhusbruk med simkort.

FAQ Spårsändare för 3G Kameror

Vad det gäller funktionalitet och själva övervakningskameran är det inte något som skiljer de båda varianterna åt. Skillnaden ligger i hur du kan nå kameran, ta del av det innehåll den spelar in och i vissa fall styra den. En kamera som är inkopplat på ett WiFi-nät skickar material via internet och en kamera med simkort skickar det via 3G- eller 4G-nätet.

Du kan se aktiviteten i övervakningskameran i realtid. Genom appar eller samtal kan du nå både bild och ljud som kameran samlar in. Simkortet placerar du enkelt i kameran och de flesta operatörer erbjuder data-simkort för en låg månadskostnad.

Copyright © 2023 Prylstaden, Alla rättigheter reserverad