Övervakningskamera

Sveriges största utbud av övervakningskameror av alla tänkbara slag av med lågprisgaranti. Vi har IP-övervakningskameror, 3G/4G Kameror, titthålskameror och övervakningskamera utan wifi, även kallad analoga övervakningskameror.

Den vanligaste anledningen till att skaffa en övervakningskamera är för att den skapar trygghet. Det spelar ingen roll om det är ditt hem, en arbetsplats, ett utomhusområde eller någon lokal du behöver övervaka. Vi har passande övervakningskameror för varje ändamål. 

Säkra hemmet med en övervakningskamera från Asgari of Sweden som kopplas upp mot mobilen och kan övervakas från hela världen. Mobilappen är kompatibel med både iPhone och Android.

I vårt utbud finns också spionkameror som är inbyggda i vanliga föremål som till exempel brandvarnare eller väggklockor, de blir då näst intill omöjliga att upptäcka. Dessa övervakningskameror kallas brandvarnarkameror och spionväggklockor. Se även vårt stora utbud av dold övervakning som t.ex. dolda IP-Kameror och miniövervakningskameror.

En övervakningskamera behöver inte kosta skjortan

Alla har inte samma behov av funktioner när det kommer till valet av en övervakningskamera. Vissa vill ha enkel kameraövervakning som har koll på alla värdefulla saker i garaget.

Andra vill ha en avancerad övervakningskamera som klarar av att ge dig en bra bild oavsett tid på dygnet, WDR, och PTZ.

På Prylstaden är vi medvetna om att folk har olika krav, behov och plånböcker. Därför har vi samlat övervakningskameror i alla möjliga prisklasser. De allra flesta av våra övervakningskameror ansluts till mobiltelefonen och kan visa livebild, vilket innebär att du kan streama övervakningen direkt till din mobiltelefon eller dator. Lägg märke till att vi har många underkategorier också, från IP-kameror och speciella dörrkameror till åtelkameror, barnsäkerhetskameror och stora övervakningssystem. Oavsett om du behöver övervakningskameror i Stockholm för att ha koll på garaget eller har helt andra behov så hjälper vid dig mer än gärna.

I sortimentet finns också världens minsta övervakningskamera. Den är bara 9,5 millimeter i diameter men har ändå utmärkt mörkerseende!

Vid utomhusövervakning väljer de flesta att använda IP-kameror eftersom de är anslutna till WiFi-nätverket – trådlöst eller via nätverkskabel, och enkelt kan nås via mobiltelefonen, surfplattan eller datorn var du än befinner sig. Genom att välja en IP-kamera med rörelsedetektor kan du automatiskt få bilder så fort det inträffar någon misstänkt aktivitet.

Vi kan också erbjuda trådlösa spionkameror, sollcellsdrivna kameror och mycket annat.

En övervakningskamera gör skillnad

En övervakningskamera kan göra stor skillnad på flera sätt. Först och främst så ger du dig själv bättre förutsättningar när något händer, såsom ett inbrott, en brand eller skadegörelse. Du får inte bara filmbevis från en övervakningskamera, du blir även medveten om händelsen fortare och kan vidta nödvändiga åtgärder. Dessutom kan en välplacerad övervakningskamera utomhus förhindra brottslingar från att ens försöka ta sig in i lokalen eller huset.

Övervakningskamera med eller utan WiFi

Dagens kameraövervakning är oftast IP-kameror med WIFI, eller via nätverkskabel / POE. POE står för Power over Ethernet vilket betyder att de både strömförs och får nätverksåtkomst via en enda nätverkskabel. Minimalt med kabeldragning med andra ord. Vi rekommenderar alltid en övervakningskamera med WIFI, även kallad IP-kamera; mest för att man får PUSH-notiser i mobilen vid rörelse och ser allt från mobilen, var man än befinner sig. Det är också det de flesta köper nuförtiden då man enkelt kan fjärrstyra och ha koll på övervakningskameran från mobiltelefonen var man än befinner sig i hela världen!

Vill man inte ha en kamera med wifi eller nätverksåtkomst så ska man köpa en övervakningskamera utan wifi, även kallad analog kameraövervakning. De ansluts då med BNC eller videokabel (RCA) till önskad apparat.

Val av övervakningskamera

Vilken övervakningskamera ska man köpa? Behovet av funktioner kan skilja sig mycket beroende på vad du ska ha övervakningskameran till. I valet av övervakningskamera brukar vi rekommendera våra kunder att fundera på följande saker:

  • Behöver kameran vara uppkopplad till wifi eller en videolagringsenhet?
  • Behöver du en eller flera övervakningskameror, alltså är det en plats och en vinkel du vill övervaka eller flera?
  • Ska kameran placeras utomhus eller inomhus?
  • Behöver du bild och ljud eller endast bild (video)
  • Ska övervakningskameran filma konstant eller vill du att den spelar in vid rörelse och skickar push notiser?
Se underkategorier
Visa som Rutnät Lista

2 Varor

Per sida
  1. 4497 kr Inkl. moms REA ORD. PRIS 5597 kr
    PÅ VÄG IN I LAGER
Visa som Rutnät Lista

2 Varor

Per sida

Enkla övervakningskameror hemma eller avancerade övervakningssystem till företaget

I vårt breda utbud hittar du både enstaka billiga övervakningskameror för hemmabruk och kompletta övervakningssystem som effektivt kan täcka stora ytor. Det är stor skillnad på de billiga och prisvärda kamerorna vi har i sortimentet och de mest avancerade övervakningskamerorna. Det handlar så klart inte bara om pris utan om funktioner och prestanda. Asgari PTG4 är till exempel en trådlös inomhuskamera med en upplösning på 1080p, det vill säga FullHD. Övervakningskameran har stor rörlighet, mörkerseende, avancerad rörelsedetektion och är dessutom enkel att installera och börja använda. Denna övervakningskamera är bara en av flera avancerade alternativ som du kan hitta hos oss. Perfekt för dig som har ett lite större behov och vill ha en övervakningskamera som täcker allt. Har du inte behov av all denna funktionalitet och teknik, kommer du bli mycket nöjd med en av de lite billigare varianterna. Allt har att göra med vad du har för behov. 

IP-kameror

De mest rekommenderade övervakningskamerorna är IP-kameror/nätverkskameror som behöver internetuppkoppling för att kunna föra över material och kommunicera över. Dessa övervakningskameror kan du kommunicera med via en mobilapp. IP-kameror erbjuder livevideo och du kan även få mejl när kameran upptäcker någon typ av rörelse inom området den bevakar. Med hjälp av mobilappen får du även en PUSH-notifikation vid rörelse. Något du själv kan ställa in. 

3G/4G övervakningskamera med simkort

3G och 4G kameror erbjuder ofta samma funktionalitet som en IP-kamera men de behöver ha ett simkort för att kunna kommunicera och föra över bildmaterial. Precis som med IP-kameror kan du följa vad som händer live och vissa 3G och 4G kameror kan till och med spela in ljud. Skillnaden ligger med andra ord i att denna kamera inte kräver internetuppkoppling/WiFi, vilket passar områden där det inte finns eller är instabil täckning. 

GSM-kameror

GSM-kameror behöver också simkort för att kunna kommunicera. GSM står för Globalt System för Mobil Kommunikation och är den andra generationens mobiltelefonisystem. Det betyder att den inte kräver 3G- eller 4G-nät och fungerar därför på de mest avlägsna platser, och kan fortfarande kommunicera med dig om den upptäcker en rörelse av något slag. När rörelsedetektorn aktiverar kameran skickar den bilder via MMS eller mejl till den valda mottagaren. Det gör att du kan få reda på vad som händer, när det händer, även om du inte kan koppla upp dig och se något live genom en GSM-kamera.

Analoga övervakningskameror

Analoga övervakningskameror är de enklaste varianterna av övervakningskameror som finns. De har den stora fördelen att de är lätta att installera, kräver inget WiFi och är billiga. De kräver dock koppling till en lokal videoenhet (DVR-enhet) för att spela in och lagra vad kameran registrerar. De analoga kamerorna är känsliga för störningar och anses därför inte vara så säkra och pålitliga.

Bodycam

En bodycam till exempel har som uppgift att spela in det som händer i bärarens omgivning. Dessa har ett stort lagringsutrymme och spelar in vad som händer efter att bäraren genom ett knapptryck startar kameran. De är stryktåliga för att klara av att bäras runt och stå emot stötar, de har hög upplösning för att fånga detaljer och vissa modeller kan även erbjuda mörkerseende.

Titthålskameror och dörrtelefon med video

Denna grupp av övervakningskameror har också ett mycket specifikt användningsområde. Det går att få med en mängd funktioner utöver att bara visa vem som finns på andra sidan dörren; rörelsedetektering, stillbildsfotografering och ljudupptagning är exempel på funktioner. 

Åtelkameror

Åtelkameror är övervakningskameror som används för att övervaka vilt. Det är en MMS-kamera som skickar bilder när en rörelse registreras av övervakningskameran, vissa kan även streama video direkt, ingen kräver dock internetuppkoppling utan de kommunicerar med hjälp av ett simkort. Åtelkamerorna har gemensamt att de är konstruerade för att klara av väder, vind och kyla eftersom deras användningsområde är att registrera vad som händer ute i skog och mark. 

Spionkameror

Spionkameror är bra att använda sig av när du är i behov av dold övervakning. En spionkamera kan se ut som en helt vanlig bordsklocka, men innehålla en övervakningskamera som spelar in videofilmer. Det finns även varianter där du kan se live video i realtid via mobiltelefonen var du än befinner dig. Precis som en IP-Kamera, men dold. 

Vanliga frågor om övervakningskameror

Du behöver inget tillstånd för att övervaka din egna tomt, verksamhet eller mark. Som privatperson kan du utan tillstånd övervaka ditt eget hem , tomt och i anslutning till din bil. Företagare kan även kameraövervaka sin egna verksamhet, om det är på en plats där allmänheten har tillträde behöver du dock sätta upp skyltar så att man ser att platsen har kameraövervakning.

Vi rekommenderar våra övervakningskameror från Asgari of Sweden, och i synnerhet den bästsäljande modellen Asgari Smartcam 1440PRO som har Full HD upplösning och en svensk mobilapp, samt svensk support

Ovan beskrivning hjälper dig välja rätt övervakningskamera. Vill du ha dold övervakning så är det en dold ip-kamera eller spionkamera som gäller. Vill du ha kunna övervaka via din mobiltelefon och få push-notiser vid rörelse så är det en ip-övervakningskamera du behöver. Har du inte wifi eller internet där du tänkt ha övervakningskameran men ändå vill kunna se live video och få push notiser så är det en övervakningskamera med simkort du behöver. Dessa kallas även 3G Kameror / 4G kameror. Vill du enbart ha lokal övervakning så räcker det med en analog övervakningskamera. Vi har även färdiga system, med möjlighet att få notiser och se live video från mobilen.

Nej. Det finns många övervakningskameror med simkort som möjliggör övervakning via internet, utan att det finns internet på plats där kameran installeras. Övervakningskameran har då tekniskt sett ett inbyggt mobilt bredband. Då kan den kommunicera och föra över bilder via GSM-, 3G- eller 4G-nätet.

Vi rekommenderar då våra bästsäljande övervakningskameror från Asgari of Sweden. Vi har sålt Asgari IP-kameror sedan 2009 och varit med och utvecklat de efter kundens behov. Det är utan tvekan våra bästa övervakningskameror, och de har dessutom en grymt snabb support. Ingen installatör behövs för asgarikameror och det tillkommer inga månadskostnader eller tråkiga abonnemang.

Då är det en IP-kamera som gäller, även kallad nätverkskamera som är den vanligaste typen av övervakningskameror man köper idag. Du får då push-notiser vid rörelse och kan även se live video direkt ifrån mobiltelefonen var du än befinner dig i hela världen.

Har du ström men ingen internet rekommenderar vi en övervakningskamera med simkort. Har du både och som de flesta har så räcker en vanlig IP-kamera

Här beror det helt på ditt behov av övervakning. Behöver du panorera rekommenderar vi att ni tittar på Asgari PTG4 för inomhusbruk och storsäljaren Asgari PTZ-80IR-G2 för utomhusbruk.

Det finns övervakningskameror som funkar både inomhus och utomhus. En övervakningskamera för utomhusbruk är IP-klassad och vädertålig, samt har längre räckvidd för IR Mörkesyn (oftast) då distanserna är större utomhus. En utomhus övervakningskamera går lika väl att använda inomhus.

Behöver du både bild och ljud rekommenderar vi Asgari 1440PRO Smartcam.

Om kameran placeras i ett upplyst område behöver du inte detta, men vi rekommenderar ändå alltid att du köper en övervakningskamera som har IR Mörkersyn så att den inte blir helt värdelös om och när det eventuellt blir mörkt. Alla våra utomhus IP-kameror / nätverkskameror har inbyggd mörkersyn

Övervakningskameror från Asgari of Sweden har möjlighet för molnlagring, dropboxlagring men även lokal SD lagring direkt i kamerans minneskort eller NAS-disk.

Copyright © 2023 Prylstaden, Alla rättigheter reserverad