Är du en båtägare? Då vill du ha koll på din båts position. Det kan vara avgörande för att ha en säker och stressfri båtupplevelse. En GPS-tracker för båt är ett utmärkt verktyg för att se till att du alltid vet var din båt befinner sig. Enheten fungerar genom att använda satelliter som omger jorden för att fastställa exakt var båten befinner sig. Informationen som samlas in av GPS-trackern överförs sedan till en spårningsplattform eller applikation, där båtägaren kan övervaka båtens position i realtid.

GPS-trackers för båtar kan variera i storlek och utformning, men de flesta är relativt små och enkla att montera på båten. De är vanligtvis vattentäta och tåliga mot marina miljöer, vilket gör dem idealiska för användning på båtar. I denna artikel kommer vi lista tre GPS-tracker som passar väl för båtar och fokus kommer att vara på GPS-trackers som fungerar utan abonnemang 2024.

1. ezTracker™ Pro20 – Bästa GPS-tracker för båt

ezTracker™ Pro20 är en utmärkt GPS-tracker. Spårsändaren kan användas för att övervaka och spåra föremål, fordon och personer men passar utmärkt för båtar och dess miljöer.

En av de viktigaste funktionerna hos ezTracker™ Pro20 är att den kan anslutas till en mobiltelefon eller dator, vilket gör det enkelt att övervaka och spåra positionen på ett objekt eller en person i realtid. GPS-trackern har ett fantastisk batterikapacitet. Batteritiden under realtidsspårning kan räcka upp till tre-fyra veckor och upp till 1600 timmar i deepsleep-läge vilket är bra för användning i längre tid utan att behöva ladda enheten.

En annan fördel med ezTracker™ Pro20 är dess kompakta storlek, som gör den lätt att installera och dölja. GPS-trackern levereras med magnetiska monteringsalternativ, vilket gör det enkelt att fästa enheten på fordon eller andra metalliska ytor.
ezTracker™ Pro20 fungerar både med- och utan abonnemang. Väljer ni att köpa utan abonnemang behöver ni sätta in ett SIM-kort och kommunicerar med spårsändaren med hjälp av SMS-kommandon. Vänligen, läs ezTracker™ manual.

2. ezTracker™ Fordon G2 – För båtar & fordon

ezTracker™ Fordon G2 är en högpresterande GPS-tracker som är särskilt utformad för att spåra fordon, oavsett om det är bilar, lastbilar eller båtar. Denna enhet är mycket enkel att installera, använda och kan anslutas till din mobiltelefon.

Enheten använder den senaste GPS-teknologin för att ge en exakt och tillförlitlig positionering, oavsett om fordonet befinner sig i en stadskärna eller på en avlägsen landsväg. Med flera GPS-satelliter kan enheten leverera en noggrann platsangivelse och hjälpa dig att hålla koll på dina fordon på ett effektivt sätt.

Om du väljer att köpa spårsändaren med abonnemang kan ezTracker™ Fordon G2 också erbjuda en mängd användbara funktioner som hjälper dig att hantera din fordonsflotta bättre. Du kan till exempel ställa in geofence-zoner för att få larmmeddelanden om dina fordon lämnar ett specifikt område, eller använda körjournaler och hastighetsövervakning för att få insikt i hur dina fordon används. 

Sammanfattningsvis är ezTracker™ Fordon G2 en pålitlig och kostnadseffektiv lösning för alla som behöver övervaka och hantera sin fordonsflotta på ett effektivt sätt. Med enkel installation till fordonets elsystem och integrerat nödbatteri, användarvänlig mjukvara och en mängd användbara funktioner är denna GPS-tracker ett utmärkt val för alla som vill ha fullständig kontroll över sin fordonsflotta.

3. ezTracker™ Pro10 – alternativ till Pro20

Både ezTracker™ Pro10 och ezTracker™ Pro20 är avancerade GPS-trackers som kan hjälpa dig att övervaka och skydda din eller dina båtar. Men det finns några skillnader mellan de två spårsändare.

En av de största skillnaderna mellan ezTracker™ Pro10 och ezTracker™ Pro20 är batteritiden. ezTracker™ Pro20 har en mycket längre batteritid än ezTracker™ Pro10, vilket gör att du kan övervaka din båt under en längre tid utan att behöva ladda enheten. Resultatet av ett mindre batteri blir en fördel i storlek. ezTracker™ Pro10 är mindre och mer diskret. 

En annan skillnad mellan de två enheterna är priset. ezTracker™ Pro20 är generellt sett dyrare än ezTracker™ Pro10, vilket kan påverka valet av enhet beroende på dina behov och budget.

Sammanfattningsvis är båda enheterna högkvalitativa GPS-trackers som kan hjälpa dig att övervaka och skydda dina tillgångar. Valet mellan  ezTracker™ Pro10 och  ezTracker™ Pro20 beror på dina specifika behov och önskemål, inklusive batteritid och budget.

GPS-tracker med abonnemang eller inte?

I de tre ovannämnda GPS-trackers går det att köpa till abonnemanget ezTracker realtidsspårning. ezTracker realtidsspårning är en funktion som ingår i ezTracker GPS-trackinglösningar. Det gör det möjligt för dig att spåra och övervaka dina fordon och enheter i realtid. Detta innebär att du kan se exakt var dina fordon och enheter befinner sig just nu, vilket är en oerhört användbar funktion för företag och privatpersoner som vill ha fullständig kontroll över sina fordon och utrustning.

Med realtidsspårning kan du se fordonspositioner i realtid på en karta, inklusive information om hastighet, rutt och stopp. Detta gör det enkelt att följa med dina fordon och att ta beslut om ruttplanering eller ändringar vid behov. Du kan också använda realtidsspårning för att förebygga stölder, minska driftskostnader och öka säkerheten för både fordon och förare.

En annan fördel med ezTracker realtidsspårning är att den är tillgänglig från var som helst med internetuppkoppling. Det innebär att du kan övervaka dina fordon och enheter från kontoret, hemmet eller när du är på språng. Du kan också använda funktionen för att skapa anpassade rapporter som ger detaljerad information om fordonens rörelser och prestanda över tid.

Vi rekommenderar att ni köper en GPS-tracker för båt där abonnemanget ingår. Skulle ni sedan önska att endast kommunciera med spårsändaren med SMS-kommandon har ni åtminstone provat på de mer avancerade funktioner från ezTracker.

Att välja GPS-tracker för båt

En av de viktigaste sakerna att överväga när du letar efter en GPS-tracker för din båt är dess tillförlitlighet. En GPS-tracker är bara användbar om den kan erbjuda exakt och pålitlig positionering, och du vill inte riskera att förlora din båt på grund av en ogenomtänkt eller opålitlig GPS-tracker.

En annan faktor att överväga är installationen av GPS-trackern som även bör vara diskret. Du vill ha en enhet som är enkel att installera och använda utan att kräva för mycket teknisk expertis. Enheten bör också vara vattentät för att tåla alla väderförhållanden och marina miljöer. Vissa GPS-trackers har inbyggt batteri men kan underhållsladdas via 12/24v systemet i din båt. När eventuella tjuvar slår till bryter dom oftast strömmen.

För att hitta en pålitlig och lättanvänd GPS-tracker för din båt utan abonnemang, är det bäst att göra lite forskning och läsa recensioner från andra båtägare. Detta kan ge dig en bättre uppfattning om vilka enheter som är tillförlitliga och användarvänliga, samt vilka enheter som har de funktioner som är viktigast för dig.

I allmänhet kan en GPS-tracker för båt utan abonnemang vara en utmärkt investering för alla båtägare som vill ha en tryggare och mer avslappnad båtupplevelse. Så länge du väljer en pålitlig enhet som passar dina behov, kan en GPS-tracker hjälpa dig att ha full kontroll över din båt, oavsett var du befinner dig på vattnet.

Photo by Sergey Konstantinov on Unsplash