Dashcamen / Bilkameran – En enkel pryl som kan göra enorm skillnad vid en olycka

hd1

Det finns gott om trafikdårar ute på de svenska vägarna. Du har säkert själv varit med om en förare som kör konstigt, oregelbundet eller i värsta fall direkt farligt för andra medtrafikanter. Vid en kollision, olycka eller någon annan typ av händelse som sker i trafiken så är det alltid bra att kunna bevisa vad det var som egentligen hände. Idag finns det ett väldigt enkelt sätt att göra detta på.

En bilkamera, ibland även kallad för en dashcam, är en kamera som du kan sätta vid framrutan så att den filmar det som sker framför bilen. Det finns olika typer av bilkameror att välja mellan idag och de allra flesta håller hög nivå, kommer med flera extrafinesser och har ett lågt pris.

Ett tydligt bevis

Om något skulle hända, antingen med din egen bil eller kanske bilen framför, kan du enkelt spara och visa händelsen med hjälp av din bilkamera. Idag går det till och med att koppla upp kameran till mobilen samt till olika appar. Enligt Högsta förvaltningsdomstolens beslut så är det fullt lagligt att använda sig av en dashcam. I en dom beslutade domstolen att det inte krävdes något speciellt tillstånd för att kunna använda sig av bilkameran. Försäkringsbranschen tog emot nyheterna med jubel eftersom en film som tydligt visar händelseförloppet gör deras arbete betydligt enklare att utföra.

Förenkla din fickparkering

En bilkamera kan du även använda framför bakrutan för att underlätta din backning. Du slipper gissa dig fram när du fickparkerar utan kan snabbt och lätt positionera din bil perfekt. Många företag och tillverkare erbjuder kameror både fram och bak som bägge är kopplade till en skärm.

Det finns flera olika varumärken att välja mellan när det kommer till bilkameror, från välkända Lukas, Sony och Garmin till Blackvue, Denver och många fler. Det som skiljer dessa åt, förutom priset, är funktionaliteten och monteringen. En del kameror kräver att du drar runt flera kablar medan andra är enklare och kan till och med vara trådlösa. V

Oavsett vilken eller vilka bilkameror du väljer så är det alltid en smart investering. Nästa gång något händer framför bilen så har du en klar och tydlig video med hela händelseförloppet.

Se alla våra bilkameror här:

https://www.prylstaden.se/bilkamera