Gamepads | Spelkontroller till både PC och mobil gaming

Gillar du att spela videospel via dator, mobil eller spelkonsol? Då är du alltså en gamer och har säkert en handkontroll / spelkontroll som är den absoluta favoriten, både när det gäller layout och känsla. I denna artikel kommer vi att plocka fram några produkter för retro-gaming, mobil-gaming samt du som vill använda en gamepad till din PC. Gamepads finns i olika utförande och till olika syften, den gemensamma nämnaren är att styra spelandet och konsolen med hjälp av en handkontroll. Vad sägs som att styra din smarta TV med hjälp av en gamepad istället för den medföljande remoten? Hur många av oss har inte kämpat med att stava till favorit-serien på Netflix med TV dosan? Med en gamepad anpassad för smart TV är detta problem ett minne blott, navigering blir lättare, sökningar går snabbt och användarvänligheten ökar markant. Prylarna i detta inlägg finns att köpa på Prylstaden under kategorin “Dator” -> “Gamepads”.

Gamepad PC – handkontroll till datorn

Nästintill alla gamers har olika preferenser när det kommer till datorspelande, typiska skillnader som varierar mellan gamers är exempelvis färg och storlek på siktet, vilka tangenter som gör vad, mus sensitivitet och vilka redskap / vapen / tillbehör som man föredrar. Gamepads anpassade för PC är helt enkelt en spelkontroll till din dator och kan underlätta ditt spelande, både på professionell nivå men även du som gillar hobby-gaming. Koppla in gamepad:en via USB till din datorn och ta över kontrollen av PC:n. Kanske är det så att du är en Xbox-fantast och är van vid att navigera och styra din karaktär via en handkontroll och tycker att det traditionella “mus-tangentbord” konceptet inte passar dig, då är en gamepad för PC den ultimata handkontrollen för dig. Ett annat alternativ för just Xbox-fantasten är en gaming-receiver. Med denna PC adapter för Xbox 360 kan du spela dina favoritspel via datorn med din trådlösa Xbox 360 handkontroll.

Mobil gaming – ta mobilspelandet till nästa nivå

Det är oundvikligt att missa smartphones utveckling, batteri tiderna blir bättre, bättre display och kanske framförallt, större display. Har du samma storlek på displayen på din telefon idag som du hade för 5 år sedan? Detta har resulterat i att mobil gaming vuxit enormt de senaste åren, och självklart finns det välanpassade gamepads till både Android och IOS. Exempelvis är en gamepad till mobilen perfekt när det gäller “shooters” spel, typ PUBG, Rules of Survival och Fortnite. De flesta gamepads som är anpassade för mobil gaming har en medföljande hållare också. Mobilhållaren underlättar stabiliteten och möjliggör att du kan fokusera på spelandet (se bilder nedan). Med en gamepad för mobil gaming gör du helt enkelt om din smartphone till en bärbar spelkonsol!

Retro gaming – nostalgisk känsla

Alla gamers har någon gång spelat ett klassiskt NES / SNES (Nintendo Entertainment System / Super Nintendo Entertainment System) spel såsom Super Mario eller Donkey Kong. En personlig favorit med konsolen Nintendo 64 var faktiskt det klassiska spelet Zelda och framförallt, The Legend of Zelda: Ocarina of Time. The Legend of Zelda: Ocarina of Time är ett avancerat och utmanande action-äventyrsspel. Har du några klassiska favoriter? Det går att släppa lös denna nostalgi och återuppleva dessa minnen. Koppla in någon av dessa gamepads till din MAC eller PC och börja lira några fantastiska klassiker. Se denna YouTube video med gamepads:en in action.

Gamepads och spelkontroller till PC, Mobil, Tablet