GPS klocka för barn är ett bra hjälpmedel för att öka tryggheten för både dig som förälder men även för barnet. GPS klockan håller koll på var barnet befinner sig och skulle en situation uppstå erbjuder en GPS klocka för barn möjligheten att ringa ett antal förprogrammerade telefonnummer, exempelvis till mamman, pappan, mor- och farföräldrar. En GPS klocka som är anpassad för barn är oftast utformade för att klara tuffa miljöer såsom vattenlekar och funktionsmässigt utrustad med exempelvis geo-staket som larmar dig som förälder när barnet lämnar ett område. Utöver barnanpassade funktioner erbjuder de flesta barn klockorna även liknande funktioner som en vanlig smartklocka såsom tidur, klocka och stegräknare.

Låt ditt barn cykla till grannkompisar – tryggt och säkert med en GPS klocka för barn som är Bäst-i-Test 2024!

1. ezTracker Watch X1 – Vattentät, GPS-spårning & Kamera

ezTracker Watch X1 är en ny GPS klocka för barn med inbyggd GPS och plats för ett microSIM-kort. Med ezTracker Watch X1 kan du som förälder ringa upp ditt barn, spåra barnet på en karta som medföljer mobilappen och tillämpa ett geo-staket som larmar dig när barnet lämnar ett angivet område. Klockan har en inbyggd 0.3 megapixel kamera som sparar bilder lokalt i klockan.

Denna GPS klocka använder olika typer av spårningssystem för ökad och mer precis signal. ezTracker Watch X1 tillämpar både GPS / AGPS för exakt position, men skulle barnet exempelvis befinna sig i en betongbyggnad så finns det fördelar med att GPS klockan också tillämpar LBS via GSM-nätet. Positionshistorik sparas i över 90 dagar. GPS klockan kopplas till medföljande mobilapp som är kompatibel med iPhone och Android där du som förälder hanterar och styr GPS klockan och dess funktioner.

Funktioner:

 • Upp till 10 förinställda telefonnummer.
 • Inbyggd mikrofon för diskret avlyssning.
 • SOS-funktion vid eventuella nödfall.
 • Tvåvägskommunikation.
 • Inbyggd stegräknare.
 • Larmar vid låg batterinivå.
 • Geo-staket.
 • Färg: Lila eller blå.
 • Med mera.

2. ezTracker Watch S1 – GPS klocka för barn

Denna GPS klocka för barn har många likheter som ezTracker Watch X1 ovan men en av skillnaderna är att denna klocka inte är utrustad med kamera. En annan skillnad är att ezTracker Watch S1 finns i färgerna svart och rosa och en sista skillnad är att batteriet är något större på denna modell. Övrigt är funktionerna och produkterna rätt lika med att spara positionshistorik till över 90 dagar, ställa in geo-staket, ange SOS-nummer, 10 förprogrammerade telefonnummer, tvåvägskommunikation och inbyggd mikrofon för diskret avlyssning. 

De funktioner som kan utföras på ezTracker Watch X1 och ezTracker Watch S1 är bland annat att ringa samtal och röstchatta med andra GPS klockor från ezTracker (klockorna måste parkopplas och godkännas först). Att parkoppla två klockor är perfekt för kompisar och syskon för att enkelt kommunicera;

Brorsan: “Har du sett min spiderman dräkt?”

Syrran: “Jag kommer med den till ditt rum”

Tekniska specifikationer:

 • 1,22” touch skärm.
 • IP67 klassning.
 • Storlek 46x40x15,3 mm.
 • Justerbar armbandlängd mellan 150-210 mm.

3. ezTracker Watch E1 – Smartklocka för barn

Vi fortsätter med ezTracker som erbjuder de bästa GPS klockorna för ditt barn, denna modell ezTracker Watch E1 har något större skärm på 1,3”, liknande batteri som ezTracker Watch S1 samt har denna modell en inbyggd kamera för fotografering. Övriga funktioner på smartklockan och apparna är liknande som båda modellerna ovan.

Vad behövs för att komma igång med en ezTracker GPS klocka för barn? Endast ett microSIM-kort och enligt våra tester behövs endast 30mb data per månad. Vi rekommenderar att ni kollar med eran mobiloperatör och förhandlar kring ett billigt alternativ, men se till att det finns nog med data kapacitet så det inte är förbrukat i slutet av månaden. En väg att gå är att skaffa ett kontantkort och fylla på kortet med önskad mängd data.

4. Söker du en GPS tracker / spårsändare för barn?

Ibland kan ditt barn tycka att en GPS klocka tar plats på handleden och är i vägen. Kanske har skolan förbjudit smarta klockor under skoltid? Då är det lätt hänt att ditt barn glömmer att starta om klockan vid slutet av dagen. Ett alternativ eller komplement till en GPS klocka är en GPS tracker till barn (även kallad spårsändare). En spårsändare för barn kan enkelt placeras i barnets ryggsäck, runt nyckelringen eller jackfickan. 

GPS spårsändare i miniformat – Kanske världens minsta GPS tracker?

Med denna GPS spårsändare för barn kan du hålla koll på var barnet befinner sig efter att ett SIM-kort installerats. Du kan kommunicera med enheten antingen via SMS eller internet. GPS spårsändaren är utrustad med SOS-knapp, stängsellarm, live GPS-positionering, GPRS (dataöverföring) och tvåvägs fjärravlyssning. GPS spårsändaren har stor batterikapacitet på 500 mAh samt varnar när batteriet börjar bli lågt. Produkten fungerar i temperaturer mellan – 20 till 50 vilket gör att sändaren kan finnas i ditt barns ryggsäck året runt. När spårsändaren startas tar det ungefär 30 – 40 sekunder beroende på väder och temperatur innan data visas och kan spåras.

GPS Tracker – Nyckelring format för barn

Detta är en stilren GPS tracker som kan fästas var som med hjälp av karbinhaken. Produkten kombinerar GPS-mottagare med lokalisator för att vara behjälplig när ditt barn har svårt att hitta hem. Låt säga att ditt barn ska börja cykla hem från skolan och du är orolig om barnet hittar hem, varför inte knappa in koordinaterna hem och låt barnet följa pilarna om barnet eventuellt skulle gå vilse? Andra coola funktioner är att barnet kan se höjd, hastighet och tid. Det finns tre knappar (på / av, vänster och höger pil) som du använder för att navigera på spårsändaren och du kan spara upp till 16 olika platser (POI – points of interest), det skulle kunna vara ställen såsom, “Hem”, “Till skolan”, “Till mormor och morfar”, “Till farmor och farfar” eller varför inte “Till kompis … “?

GPS klocka för barn eller GPS Tracker / spårsändare ?

Oavsett om du väljer att köpa en GPS klocka eller en GPS Tracker / Spårsändare till ditt barn ökar du tryggheten. Det som är bra att tänka på innan ni väljer produkt är följande; 

 1. Vilken ålder är barnet som ska använda GPS klockan eller spårsändaren? Olika produkter, modeller och varianter riktar sig till olika åldrar för att få så passande funktioner som möjligt. Kanske är en vanlig GPS spårsändare ett bra alternativ till de allra minsta barnen medans en GPS klocka passar dom som nyss börjat förskolan / skolan?
 2. Vilka funktioner uppskattas av barnet? Om ni väljer en GPS klocka för barn måste funktionerna tillfredsställa barnet för att klockan ska användas över tid. Exempelvis är en kamera en sådan funktion som oftast uppskattas väl.
 3. Vilka funktioner behöver du som förälder? Vill du upprätthålla ett område som barnet får vistas i, annars larma? Vill du diskret kunna avlyssna via en inbyggd mikrofon? Vill du spara positionshistorik?

Läs mer om ezTracker här!

Photo by Ben Wicks on Unsplash