En GPS-tracker för en bil är en enhet som använder Global Positioning System-teknik (GPS) för att övervaka och spåra fordonets rörelser och position. En GPS-tracker fungerar genom att skicka GPS-data till en mottagare, som kan vara en mobiltelefon, en dator eller en molntjänst. Mottagaren kan sedan visa bilens position på en karta eller spara data för senare granskning.

En GPS-tracker för bil kan användas för en mängd olika ändamål, både privat och kommersiellt. För privatpersoner kan en GPS-tracker hjälpa till att skydda bilen mot stöld eller att övervaka en tonårsförare. För kommersiella användare, såsom företag med en bilflotta, kan en GPS-tracker användas för att övervaka fordonens position och rörelser för att öka effektiviteten och minska kostnaderna.

Här nedan kommer vi att rekommendera några GPS Tracker för bil som inte kräver något abonnemang. Att ha en GPS Tracker installerad i ditt fordon kan hjälpa dig att övervaka det och säkerställa att det inte används olämpligt eller i händelse av att det blir stulet. Men många GPS Tracker på marknaden kräver ett abonnemang för att fungera ordentligt. Därför har vi valt ut några produkter som är enkla att använda och inte kräver något abonnemang vilket gör att du kan spåra din bil eller fordon utan månadskostnader. GPS Tracker från ezTracker erbjuder möjligheten att lägga till abonnemang för ytterligare funktioner och därav rekommenderar vi att ni börjar med en spårsändare utan abonnemang för att sedan, om det behövs, köpa ett abonnemang.

ezTracker™ Fordon G2

ezTracker™ Fordon G2 är en GPS-spårare som kan användas för att övervaka fordon som bilar, motorcyklar, båtar, husvagnar och bussar. Spårsändaren tar emot signaler från GPS-satelliter och kan därmed fastställa exakt var fordonet befinner sig på jorden. Informationen överförs trådlöst till ägaren av fordonet, oavsett var de befinner sig, via internet eller mobil. Med hjälp av rörelsesensorn kan ezTracker™ Fordon G2 omedelbart upptäcka om någon bryter sig in i fordonet, och ägaren kan till och med stänga av motorn om tjuvarna lyckas få igång fordonet.

Den senaste versionen av ezTracker™ Fordon, G2, har stöd för 3G-nät och förbättrat GPS-chipp från Ublox. Spårsändaren är utformad för att vara enkel, säker och användbar. Med en noggrannhet på upp till 5 meters position, kan användaren snabbt och enkelt ta reda på var fordonet befinner sig. ezTracker™ Fordon G2 är perfekt för skydd mot stöld och för att hålla koll på fordonet vid lån eller uthyrning.

En stort fördel med GPS-trackern är att den är monterad i fordonet, vilket gör det svårt för tjuvar att hitta och ta bort den. ezTracker™ Fordon kan kopplas in bakom bilstereon eller till en befintlig kabel i fordonet så att den bara tar ström när fordonet är på. Trackern stödjer både 12V och 24V och har ett integrerat nödbatteri som kan ta över vid total strömförlust i fordonet. En annan smart funktion är den integrerade G-sensorn som direkt kan larma via SMS om trackern detekterar vibrationer eller rörelse.

ezTracker™ PRO 20

ezTracker™ PRO 20 är en GPS-tracker som ingår i en ny linje av produkter som riktar sig till proffs som behöver hög prestanda och många funktioner. Trackern har avancerad rörelsedetektion genom DeepSleep-läget som stänger av nästan alla kretsar för att spara ström. När rörelse detekteras aktiverar trackern snabbt GPS:en och använder A-GPS (Assisted GPS) för att snabbt hitta en satellit. Nyheten är att den nya modellen har 4G-täckning. Pro-linjen av GPS-trackers är stryktåliga och IPX7-certifierade, med en kraftfull magnet som gör att de passar bra för fordonsspårning utan behov av speciell monteringsanordning. ezTracker™ PRO 20 har ett batteri på 20000mAh som tillåter kontinuerlig drift i upp till 1600 dagar med DeepSleep. Alla GPS-trackers i Pro-serien stödjer Remote Sound Monitor som låter användaren ringa upp GPS-trackern och höra omgivningen via dess mikrofon.

GPS Tracker med Billarm

GPS Tracker med Billarm är en annan produkt som vi vill rekommendera för att säkerställa din bils säkerhet. Denna GPS Tracker har en inbyggd billarmfunktion som aktiveras om någon försöker bryta sig in i bilen eller om den förflyttas utanför ett specifikt område. Alarmet kan anpassas efter dina behov och du kan ställa in det på olika ljudnivåer och larmtid.

Den här GPS Trackern är också enkel att installera och använda utan något abonnemang. Den är utrustad med en inbyggd SIM-kortplats och kan användas med ett SIM-kort från vilken operatör som helst. Du kan enkelt spåra din bil genom att logga in på den tillhörande appen på din smartphone eller via en webbläsare.

Spårsändaren har också en mängd andra användbara funktioner, inklusive hastighetsövervakning, historisk ruttspårning och geofencing, som gör det möjligt att ställa in en virtuell gräns runt ett specifikt område och få en varning om bilen förflyttar sig utanför detta område.

ezTracker™ OBD G2

ezTracker™ OBD G2 är en smidig GPS-tracker speciellt utformad för fordon, vilket gör det enkelt att spåra sin bil. Med en förbättrad, starkare anslutning/signal, enklare installation/konfiguration, samt snabbare svar på spårningsförfrågningar och bättre mjukvara jämfört med tidigare versioner, kan du enkelt hålla koll på var din bil befinner sig.

Installationen av enheten är enkel eftersom den endast kräver ett SIM-kort och pluggas in direkt i OBD-uttaget, vilket finns i nästan alla bensindrivna bilmodeller från 2001 och framåt. För dieselbilar infördes standarden från och med 2004. När enheten är installerad är det enkelt att spåra bilen eller annat fordon, oavsett var du befinner dig.

Ett annat användningsområde för ezTracker™ OBD G2 är automatisk körjournal, vilket är en viktig funktion för företag och privatpersoner som vill följa sina fordon. Men det är viktigt att notera att för att använda denna funktion behövs ett abonnemang. Med realtidstjänsten login.eztracker.se kan du föra automatisk körjournal och spåra exakt alla rutter du har kört, samt sträcka och mycket mer. Tjänsten EzTracker™ Fleet behövs för detta.

Fördelar med GPS-trackers för bil

Det finns flera fördelar med att använda GPS-trackers för bil. För det första kan GPS-trackers hjälpa till att skydda bilen mot stöld. Om bilen blir stulen kan GPS-data hjälpa till att spåra fordonets position och återfå det. GPS-trackers kan också hjälpa till att avskräcka tjuvar genom att indikera att bilen är spårbar och att stölden kommer att bli upptäckt.

En annan fördel med GPS-trackers är att de kan hjälpa till att övervaka en tonårsförare. Om en förälder har en GPS-tracker installerad i bilen kan de övervaka förarens hastighet och position för att se till att de kör säkert och inte överträder trafikreglerna.

För kommersiella användare kan GPS-trackers hjälpa till att öka effektiviteten och minska kostnaderna. Genom att övervaka en bilflotta kan företag se till att fordonen används på ett optimalt sätt och att de inte slösar tid eller bränsle på onödiga omvägar eller ineffektiva rutter.

Typer av GPS-trackers för bil

Det finns flera olika typer av GPS-trackers för bil. De vanligaste typerna inkluderar:

  1. Plug-and-play GPS-trackers: Dessa enheter är enkla att installera och ansluts till fordonets OBD-port. De är lätta att använda och kräver oftast inget abonnemang.
  2. Kabelanslutna GPS-trackers: Dessa enheter ansluts till fordonets elektriska system och är mer permanenta än plug-and-play-enheter. De kan ge mer exakta data och kräver vanligtvis ett abonnemang.
  3. Batteridrivna GPS-trackers: Dessa enheter är portabla och kan enkelt flyttas mellan olika fordon. De är vanligtvis mindre och billigare än kabelanslutna enheter, men kräver ofta att batterierna byts ut.
  4. Mobilanslutna GPS-trackers: Dessa enheter är anslutna till en mobiltelefon eller en annan enhet som har tillgång till internet. De kan vara portabla och lätta att använda, men kräver vanligtvis ett abonnemang och kan vara mindre exakta än andra typer av GPS-trackers.

Vad man ska tänka på när man köper en GPS-tracker för bil

När man köper en GPS-tracker för bil är det viktigt att välja en enhet som passar ens behov och budget. Här är några saker att tänka på när man köper en GPS-tracker för bil:

  1. Funktioner: Vilka funktioner behöver du? Vill du ha rörelsedetektorer, larm eller andra funktioner? Tänk på vad som är viktigt för dig och välj en enhet som har de funktionerna.
  2. Kostnad: Hur mycket vill du spendera på en GPS-tracker? Det finns enheter i olika prisklasser, så tänk på vad som är rimligt för ditt behov och din budget.
  3. Enkelhet: Vill du ha en enhet som är enkel att använda eller är du beredd att lägga tid på att lära dig mer avancerade enheter? Tänk på hur mycket tid du vill lägga på att konfigurera och använda enheten.
  4. Installation: Hur lätt är enheten att installera? Tänk på om du vill ha en enhet som är plug-and-play eller om du är beredd att montera en kabelansluten enhet.
  5. Prestanda: Vilken typ av prestanda vill du ha? Tänk på om du vill ha en enhet som ger exakta data eller om du är nöjd med en enhet som ger ungefärlig data.

Slutsats

En GPS-tracker för bil kan vara en användbar enhet för både privatpersoner och företag. Det finns flera olika typer av GPS-trackers för bil att välja mellan, så det är viktigt att välja en enhet som passar ens behov och budget. Med rätt GPS-tracker kan man övervaka fordonets rörelser, öka säkerheten och minska kostnaderna.

Photo by Brecht Denil on Unsplash