Att äga en båt är fantastiskt, oavsett om du har en liten träjolle i sjön eller en större segelbåt på havet. Att befinna sig på vattnet en sen sommarkväll och avnjuta en solnedgång på ett spegelblankt vatten är svårslaget. Tyvärr finns det många risker som båtägare ställs för, framför allt stölder men även exempelvis vattenläckage, fuktskador och söder frusna batterier. I denna artikel kommer vi redogöra för tesen GPS Tracker för båt Bäst-i-Test och kika närmare på ett antal GPS Tracker anpassade för båtar. Enligt Larmtjänst (2023) rapporterades 1530 båtmotorstölder under 2023 vilket är en minskning med ungefär 12% jämfört med 2020, några tips som Larmtjänst (2023) nämner för att minska risken för stölder är:

 1. Anslut dig till båtsamverkan.
 2. Stöldmärk båten och båtmotorn: skriv upp motor- och skrovnummer.
 3. Observera vilka som cirkulerar kring din båtklubb.
 4. Fyll i ett båtkort (finns på polisen.se och larmtjanst.se)
 5. Använd en GPS Tracker till din båt!

1. ezTracker™ Pro20 GPS Tracker – Bäst i test

ezTracker™ Pro20 är en professionell GPS Tracker för dig som har en båt med högt värde. Denna avancerade GPS Tracker har en kraftfull 50-kanalig U-BLOX G7020-ST GPS chip som delge en pålitlig och precis position samt snabbt synkar med GPS satelliterna. Tack vare sin IPX7 certifiering är denna GPS Tracker väl anpassad i båtmiljö och är exempelvis vattentät ner till 1 meter i 30 minuter och helt dammtät.

Denna GPS Tracker för båt har ett batteri på hela 20.000 mAh och ett smart standbyläge kallat DeepSleep. I realtidsspårning räcker batteriet i ungefär 600 timmar på endast en laddning med en uppdateringsfrekvens var 10:e sekund. Ni som användare kan höja eller sänka frekvensen baserat på ert behov om ni vill ha längre batteritid och lägre uppdateringshastighet eller vise versa. DeepSleep läget är optimalt för långtidsövervakning och denna GPS Tracker kan klara upp till 4 år på ett batteri i DeepSleep läge. Vill ni att exempelvis GPS Trackern ska “vakna” var 4:e timme kan ni enkelt ställa in detta med kommandon till spårsändaren annars aktiveras GPS Trackern när eventuella stötar eller rörelser detekteras.

Övrigt:

 • Svensk manual.
 • Gratis support via ezTracker.
 • A-GPS.
 • Mikrofon och Remote Sound Monitor (RSM)
 • Stöt- och rörelsesensor.
 • GPS Trackern monteras med starka neodymmagneter.

2. ezTracker™ Pro10 – Tålig GPS Tracker för båt

ezTracker™ Pro10 är den något mindre GPS Tracker för båt än spårsändaren ovan. Batteri tar plats vilket gör att denna GPS Tracker är ungefär 1,2 cm mindre djup och 200 gram lättare än ezTracker™ Pro20 vilket kan vara till denna spårsändares fördel för en mer diskret installation. Låt säga att du vill installera GPS Trackern under motorhuven vid vinterförvaring och dessa 1,2 cm är skillnaden för att den ska få plats eller inte. Övrigt är denna GPS Tracker för båt liknande utrustad som produkten ovan med en 50-kanalig GPS modul, mikrofon (RSM), stötsensor, rörelsesensor, IPX7 klassning och DeepSleep läge.

GPS Trackers från ezTracker Pro serien är försedd med Remote Sound Monitor vilket gör att du som användare kan ringa upp spårsändaren och avlyssna omgivningen. Skulle ett eventuellt stöldförsök påbörjas är denna funktion väl användbar för att veta tjuvarnas nästa steg i flykten.

Specifikationer:

 • GuadBand, GPRS, A-GPS.
 • CE och ROHS certifiering.
 • Intern antenn (GPS/GSM).
 • Laddningsbart 10.000 mAh LI-ION batteri.
 • Svensk bruksanvisning och gratis support! 

3. ezTracker™ Fordon G2 – GPS Tracker

Många båtar använder en del ström, exempelvis använder fiskebåtar ström till ekolod och elmotorer medans segelbåtar använder ström till kylskåp och lampor. Detta har inneburit att många båtklubbar erbjuder underhållsladdning vid bryggplatsen – annars är en annan vanlig lösning ett solcellspaket som underhållsladdar båtens batterier. Om du har tillgång till ström eller en stor batteribank är ezTracker™ Fordon G2 rätt GPS Tracker för din båt. Denna minimala GPS Tracker som inte är mycket större än en tändare kopplas direkt in till båtens batteri och du behöver bara se till att det finns ström i batteribanken. Spårsändaren har dock ett integrerat 370 mAh litiumjon batteri som aktiveras om det skulle uppstå en strömförlust, exempelvis om tjuvarna väljer att koppla ifrån batteriet. 

Vidare är GPS Trackern utrustad med ett 50-kanaligt GPS chip som visar position ner till 5 meter, rörelsesensor och IP65 klassning samt bred drifttemperatur anpassad för svenska vintrar (-20 till 55 grader). De larmfunktioner som kan aktiveras är geografiskt stängsel där du som användare bestämmer ett område och utanför området aktiveras ett larm, hastighetslarm, batterivarning och spänningslarm.

GPS Trackern är endast…

 • 70 x 40 x 11 mm och,
 • Väger knappa 50 g.

4. Kingneed T12 – GPS Tracker 

Denna GPS Tracker är väl anpassad för fordon och båtar tack vare sin starka magnet och vattentäta design (IP66 klassning). Spårsändaren verkar med GSM-täckning och du hanterar GPS Trackern med hjälp av kommandon och svaret från spårsändaren skickas som SMS med en Google Maps länk. Kingneed erbjuder även en online-tjänst där du kan se spårningshistorik och diverse data, exempelvis hastighet.

Det finns tre olika spårningslägen att ställa in och justera;

 1. Stötsensor. Vid detta läget aktiveras spårning så fort en stöt detekteras. Du kan justera spårsändarens känslighet i fem olika nivåer beroende på hur känslig du vill att sensorn ska reagera.
 2. Schemalagda spårningar. Detta läge är extra användbart för att hushålla med batterierna samt få en kontinuerlig uppdatering var GPS Trackern befinner sig. Exempelvis om sex uppdateringar sker per dag bör batteriet räcka mellan 90 till 180 dagar beroende på signalkvalité.
 3. Realtidsspårning. I detta läge skickas kontinuerliga uppdateringar, exempelvis sex uppdateringar per minut. Skulle din båt vara påväg bort utan din vetskap är detta mycket användbart för att avbryta ett eventuell stöldförsök. Obs. Batteritiden i detta fall skulle vara mellan 40 till 45 minuter. Vi rekommenderar att välja uppdateringsfrekvensen varsamt.

ezTracker™ – Den bästa GPS Tracker för båt

Det är ingen slump att ezTracker toppar denna lista. GPS Tracker från ezTracker™ är noga genomtänkta utifrån säkerhet, funktioner och batteriförsörjning. Vi rekommenderar starkt att välja en ezTracker™ GSP Tracker för din båt och att ni kombinerar detta med ett simkort samt nyttjar det kraftfulla systemet “Fleet management”. Med ezTracker™ Fleet kan ni koppla upp samtliga GPS Tracker (exempelvis om ni har en båt i sommarstugan och en i havet) och särskilja dessa åt samt hantera var och en av enheter via ett och samma system. Med systemet kan ni även få information som hastighet, adresser, exakta positioner, ställa in geografiskt stängsel samt exportera körjournaler var spårsändaren befunnit sig. Önskar ni att använda en mobilapp istället för att använda systemet webbaserat? Installera isåfall ezTracker™ Live och hantera dina spårsändare där.

Klicka här för manualer och information till GPS trackers från ezTracker™

Photo by Samuel Bryngelsson on Unsplash