Vilken är den bästa GPS Tracker för hund och katt? Svaret beror främst på vilket behov du som husdjursägare vill täcka. Vissa katter har exempelvis som vana att äventyra upp till flera dygn utan att komma hem emellanåt och visst skapar detta en osäkerhet för dig som kattägare? Ett annat exempel för dig som har hund och en stor gård, plötsligt får din bästa vän med päls syn på ett rådjur i skogsbrynet och väljer att följa efter det vilda. Rådjur och hundar kommer långt på kort tid vilket gör att det kan uppstå oroligheter ju längre tiden går, hundar är dock fenomenala att hitta hem igen tack vare sin fantastiska luktsinnen. Men var har din hund befunnit sig? Med en GPS Tracker för hund och katt behöver du inte längre fundera – du vet.

Dessa spårsändare är utrustade med en djuranpassad konstruktion som tål tuffa miljöer och funktioner som är skräddarsydda för att lokalisera din hund eller katt.

Köpguide – GPS Tracker för hund & katt

 1. Plattformsstöd. Den bästa GPS Tracker från ezTracker™ erbjuder bland annat realtidsspårning i plattformen ezTracker™ Fleet Management som kan användas för massor av ändamål. Exempelvis kan du sätta upp geografiska stängsel som larmar när ditt djur befinner sig utanför ett virtuellt stängsel, extra användbart för att se till att din katt eller hund inte besöker farliga områden såsom motorvägar eller järnvägar.
 2. Batteri och design. En GPS Tracker för djur måste vara designad för att din katt eller hund ska trivas med att bära spårsändaren samt att den ska tåla stötar och blöta förhållanden. Batteri är även en viktig aspekt eftersom din kära fyrbenta kompis kan välja att vara borta längre än du tror. 
 3. Mikrofon. Om du följer ditt husdjur till en angiven plats kan din katt vara uppe i ett träd eller hunden gömma sig i ett dike, med en mikrofon kan du enklare lokalisera ditt husdjur när du väl behöver det.
 4. Notifikationer och larm. Hur vill du ta emot information? Vissa GPS Tracker skickar ut information via app / plattformsstöd, andra spårsändare svarar med en kartlänk vid SMS kommandon och dom mer avancerade spårsändarna kan kommunicera via flera alternativ.

1. ezTracker™ Pets 2 – GPS Tracker för hund och katt

ezTracker™ Pets 2 är en GPS Tracker som är ideal för din katt eller hund. Spårsändaren väger endast 23 gram och är mycket liten, måtten är 50 x 30 x 15 mm. Den smarta fästanordningen passar de allra flesta halsband och fodralet är gummi förseglad. För att fästa spårsändaren trär du fodralet igenom kopplet och sedan placerar spårsändaren i fodralet – likt ett mobilskal. Denna GPS Tracker är lättanvänd, allt som behövs för att komma igång är ett vanligt SIM-kort och ni konfigurerar spårsändaren och dess funktioner via SMS kommandon. När allting är installerat och spårsändaren är aktiv skickar ni SMS till spårsändaren och den svarar med en Google Maps länk med en placerad nål. Nålen är placerad med en noggrannhet ned till endast 5 meter. 

Vill ni öka funktionaliteten och användarvänligheten ytterligare? Komplettera då ezTracker™ Pets 2 GPS Tracker för hund och katt med plattformen ezTracker Fleet Management. Vilket ger er som husdjursägare möjligheten att bland annat realtidsspårning, geografiskt stängsel, olika typer av larm och mycket mer. 

Övrigt specifikationer:

 • 120 timmars standbytid (500 mAh litiumjon batteri).
 • Inbyggd mikrofon som möjliggör fjärravlyssning.
 • Stötsensor med larm.
 • A-GPS funktion när GPS-signalen är otillräcklig.
 • IP67 klassning.
 • Bred drifttemperatur som passar väl under Sveriges samtliga årstider.

2. ezTracker™ Pets –  Inkl. 1 års plattformsstöd

ezTracker™ Pets 2 är den bäst GPS Tracker för hund och katt, men den tidigare modellen ezTracker™ Pets hamnar på en värdig andra plats. Denna GPS Tracker är något större än modellen ovan med måtten 70 x 35 x 25 mm och vikten 42 gram. Dock har Pets modellen större batteri än Pets 2 modellen på hela 1000 mAh. Övrigt är GPS Trackern Pets utrustad med rörelselarm som skickar en SMS-varning till dig när spårsändaren rör sig, mikrofon för avlyssning, energisparläge och stötsensor som larmar när stötar uppstår. Vidare hanteras denna GPS Tracker liknande som spårsändaren ovan med SMS kommandon. Exempelvis kan du stänga av och starta ezTracker™ Pets med SMS, ta emot exakt position var spårsändaren befinner sig via en markering i en Google kartlänk och mycket mer. 

I detta paket medföljer även 1 års plattformsstöd för ezTracker™ Fleet Management så ni kan direkt komma igång med realtidsspårning, geografiskt stängsel, hastighetsvarning och mycket mer. Söker ni plattformsstöd är detta alternativ otroligt prisvärt – skulle ni endast vara intresserad av spårsändaren finns den att köpa här.

Produktspecifikationer:

 • IP65 klassning.
 • Halsband för hund/katt medföljer.
 • USB-, och väggladdare medföljer.
 • Svensk manual.

3. Mini GPS Tracker – lämplig för hund och katt

Ett annat prisvärt alternativ är denna mini GPS Tracker som är lämplig för hund och katt tack vare sin kompakta design. Spårsändaren är endast 20 x 35 x 14mm och väger 18 gram. För att komma igång med denna GPS Tracker behövs endast ett SIM-kort men kan även kompletteras med ett MicroSD-kort för att exempelvis spara positionshistorik. Denna GPS Tracker stödjer geografiskt stängsel, avlyssningsfunktion via mikrofon och SMS kommandon. Låt säga att ni vill veta nuvarande position av spårsändaren då kan ni antingen skicka ett SMS och få tillbaka en Google kartlänk eller ringa numret till spårsändaren för att avlyssna omgivningen. Nackdelen med denna GPS Tracker jämfört med ezTracker™ Pets 2 och Pets är främst batteritiden och möjligheten att utöka funktionaliteten. Vid testning är batteritiden cirka 30 timmar alternativ 180 minuter kontinuerlig avlyssning vilket kanske räcker för att hitta din hund eller katt men är batterinivån låg när djuret beger sig iväg kan tyvärr batteriet ta slut.

Specifikationer:

 • GPS-, A-GPS- och LBS spårning.
 • Spårsändaren kan användas mellan -20 till 55° c.
 • Laddningskabel och manual medföljer.

Slutsats – den bästa GPS Tracker för hund och katt

ezTracker™ Pets 2 är den bästa GPS Tracker för hund och katt mest på grund av att denna spårsändare är framtagen för detta ändamål. ezTracker™ Pets är ett prisvärt alternativ, framför allt om ni väljer paket där plattformsstödet är inkluderat. Dock är båda dessa spårsändare kompatibel med plattformsstöd vilket gör att ni kan komma igång med spårning via SMS kommandon och utöka funktionaliteten när flyttar ut på landet där ditt husdjur får större frihet att röra sig fritt. Mini GPS Tracker kan vara rätt spårsändare för ditt husdjur om du vet din hund eller katts rutiner men ändå vill ha kraftfulla funktioner. Alla dessa tre GPS Tracker har inbyggd mikrofon vilket vi anser är en nödvändig funktion. Trots att GPS positioneringen ni får via Google kartlänk vid exempelvis SMS kommandon är mycket precis kan mikrofon vara helt avgörande för att ni ska hitta er käre vän.

Hur kommer man igång med GPS Tracker Pets / Pets 2?

Photo by Andrew S on Unsplash