Halloween 2021 – Maskeradkläder och halloween dekoration

Halloween är en tradition som exploderat i USA, men tagit sig till Sverige med stormsteg. Ursprungligen kommer det från Irland och kelterna firade att sommaren var slut, vintern började med en fest. Det var extra speciellt med häxor, älvor och andra varelser. På halloween idag är det fest, maskeradkläder, masker och mycket mer, men kanske framförallt associerar vi halloween med:

Bus eller godis?!

Det är roligt att klä ut sig, oavsett om det är halloween eller inte, för att göra något annorlunda en dag. I höstmörkret och de ruskigt väder kan det vara kul att ta på sig en maskeraddräkt, latex mask och klistra på tillfälliga sårtatueringar. Maskeraddräkter och maskeradkläder kan vara allt ifrån skräck såsom blodiga nunnor till prinsessor och sagovärld. Det handlar om att klä ut sig – och inte till vad. Halloween handlar också om att pynta hemmet med halloween dekoration, både inomhus och utomhus. Ett generellt tips är att bjuda in hösten med varma toner (exempelvis orange) och att med hjälp av inredningen göra det extra kul under denna kusliga men roliga högtiden.

Vad vore halloween utan prylar? Vi på Prylbloggen har handplockat några finfina produkter från Prylstaden som passar perfekt till halloween 2021. Oavsett om det riktar sig till barn och “bus eller godis” eller till festen på stan. Ett första måste att ha hemma är någon form av godis, vad sägs som halloween chokladpengar? 14 stycken chokladmynt med halloween inspirerade motiv såsom döskallar, frankensteins monster och pumpor. Eller varför inte Minions Vampire Bites som levereras i en fin plåtburk?

OBS. Tänk på att köpa en bunt – halloween godis är ett måste!

När det gäller halloween dekoration, både inomhus och utomhus, är det viktiga ändå att man gör nånting. I många fall räcker det med att exempelvis blåsa upp några halloween ballonger. Svarta och orangea halloween ballonger med tryck av skrämmande pumpor och spindelnät är ett exempel. Dessa halloween ballonger ger direkt känslan av dekoration när någon knackar på och frågar “bus eller godis”. Däremot är halloween ballonger ett måste till festen. För att komplettera en halloween dekoration är spindlar ett perfekt alternativ. Spindlarna kan placeras precis vid dörren i ett spindelväv eller bara placeras ut vid valda positioner. Kanske vid godisskålen eller bålen?

När barnen frågar “bus eller godis” i dörren hos grannen – då kan det vara kul att ha något att erbjuda om det skulle vara så att grannen säger “bus”, varför inte skrämmas med stora svarta spindlar? Eller vid halloween dukningar kunna lägga ut spindlar på bordet för att bibehålla temat, kanske dra ett skämt om att det blir gott med spindlar till middag? Som ni hör, möjligheterna är stora med dessa halloween spindlar, du skulle även kunna klistra fast dem på väggen ovanför TV:n för att införa halloween temat även hemma.

Däremot, ska du, dina barn eller ditt kamratgäng ut på “Bus eller godis”-turné så måste nånting att bära godiset i finnas med, vad sägs som denna orangea pumpahink? Perfekt storlek och enkel att bära.

Prylstaden erbjuder ett komplett och brett sortiment kring maskeradkläder, maskeraddräkter och masker till hög kvalité. Dessa utklädnader kombinerat med halloween rekvisita och halloween dekoration kommer göra högtiden roligare att fira. Om du tillexempel är ett Sagan Om Ringen fan skulle en trollkarlsdräkt passa utmärkt – lite Gandalf the Grey vibes. Är du ett “Pirates of the Caribbean” fan? Inga problem, då finns såklart även Captain Jack Sparrow som maskeraddräkt till den stora halloween festen. Skulle du ha en gammal maskeraddräkt som du tänkt damma av och använda men känner att något saknas – inga problem, testa att sminka eller klistra på tillfälliga skräckinjagande sår för att krydda din maskerad.