Vi tvåbenta jordvarelser får allt bättre möjligheter att hålla reda på varandra – och på oss själva. Först kom mobiltelefonin och Internet som gjorde det möjligt att kommunicera kors och tvärs nästan var och hur som helst. Nu ser GPS-tekniken till att avstånden krymper ännu mer tack vare GPS Trackers. Var du än befinner dig på klotet kan du följa dina nära och kära i spåren och dessutom ha stenkoll på var du själv håller hus med hjälp av en GPS Tracker / Spårsändare.
Enkelt förklarat innebär GPS-trackers att du med hjälp av en spårsändare (eller spårare) tar emot signalerna från minst tre av de 24 satelliter som ingår i GPS (Global positioning system). Tack vare att det med mycket stor noggrannhet går att beräkna hur lång tid det tagit för signalerna att nå GPS trackern, kan positionen bestämmas med bara några meters felmarginal.
Metoden kan förstås användas för att ta reda på var du eller andra människor befinner sig. Men det går också att sätta en tracker på exempelvis ett husdjur eller ett fordon. På så sätt är det lätt att hitta igen en kelgris som kommit på avvägar eller en stulen bil.
Många GPS-spårare är försedda med avancerade funktioner som rörelseaktivering, avlyssning, tvåvägskommunikation, videoinspelning och olika sorters larm.
Prylstaden rekommenderar spårare från ezTrackers, en svensk tillverkare med användarvänliga och lätthanterliga modeller för olika ändamål:
För personbruk:

GPS1
Portabla GPS Trackers för personbruk
GPS Trackers för äldre, dementa mm
GPS Trackers till Barn
För husdjur:


GPS Trackers till hund & Katt
För fordon:


GPS Trackers till bil
GPS Trackers till Motorcyklar
GPS Trackers till Buss & Lastbil
GPS Trackers till Fyrhjulingar & ATV
GPS Trackers till Båt
GPS Trackers till arbetsmaskiner
För frakter, containertransporter med mera:


GPS Trackers till containtertransporter mm
Alla GPS-spårare från ezTracker kommer med manualer på svenska språket.