Vanlife trenden | Backkameror – Felkodsläsare – Billarm

Vanlife, vanlifer, surfbil, folkabuss, offgrid – har du märkt av detta intressanta fenomen? En egenbyggd “plåtis” har några enkla karaktärer, 12v elsystem och solpaneler, eftermonterat sidofönster och taklucka, men det kan vara svårt att urskilja en byggd camper emot en lätt lastbil. Livsstilen är en trend som vuxit enormt senaste åren och drömmen att leva “off-grid” eller i ett soligt Spanien är ett faktum. När man lever off-grid eller på lång turer finns det en risk att oväntade fel dyker upp. Ett super smidigt och bekvämligt sätt är att alltid ha med sig en felkodsläsare. En felkodsläsare är en form av ett digitalt verktyg för att läsa av felkoder på bilar. Att alltid ha med sig en felkodsläsare i bagaget eller ner packat bland verktygen är ett sätt att minimera dyra kostnader. Skillnaden mellan husbil/RV och egenbyggd campervan är att detaljer och bilaccessoarer ingår i färdiga husbilar medans i en egenbyggd campervan är det fantasin som sätter gränserna. Exempelvis är det en självklarhet med billarm och backkameror på nya husbilar, men i en gammal “Scooby-doo” folkabuss? Nej. Det är dock enkelt att eftermontera backkameror och billarm. Backkameror har stora fördelar eftersom oftast är egenbyggda campervans längre och större än vanliga bilar och då också även svårare att manövrera. För många campers är fordonet ett rullande hem. Visst, man låser bilen lika som man låser hemmet, men det finns ändå risk att någon bryter sig in eller i värsta fall stjäl fordonet. Genom att sätta billarm eller GPS tracker kan man som fordonsägare känna sig tryggare. Här nedan är några fantastiska produkter vi på Prylstaden rekommenderar:

Backkameror för alla typer av bilar, husbilar och lätta lastbilar

Prylstaden har massvis av backkameror, både standard backkameror och trådlösa backkameror samt flertalet olika modeller och varianter för att passa just ditt fordon. Här listar vi 3st lämpliga backkameror för egenbyggda campervans:

Trådlös backkamera med 7” display.

Denna backkamera är vinteranpassad och IP67 klassad vilket gör den perfekt till Sveriges varierande väder och temperatur. Backkameran är utrustad med auto IR-mörkerseende, 120° vidvinkel och användarvänlig remote kontroll. Backkameran är super smidig att installera och alla fästen är inkluderad.

system

Trådlös backkamera anpassad för husbilar – allt i ett.

Displayen är 4,3” och backkameran har en bildvinkel på 120° horisontellt samt 80° vertikalt. Inga konstigheter, en fantastisk backkamera som fyller sin funktion.

Tr__dl__s_parker_55802cce196f4

Trådlösa backkameror-kit.

Kittet består av dubbla backkameror, 7” display och fjärrkontroll. Denna produkt är mer lämpad för större fordon eller för dig som vill ha riktigt bra syn bakåt. Hög upplösning och vinteranpassad är dessa backkameror en riktigt värsting produkt för din camper.

1_6_13

Felkodsläsare för enkel felsökning när ditt fordon visar felkoder. 

Prylstaden erbjuder flertalet felkodsläsare, alltifrån enklare modeller till riktiga proffs varianter. Bildiagnostik bör vara en självklarhet när man befinner sig på rull och “off-grid”. Vi rekommenderar modeller från Foxwell och iCarsoft då dessa är väl beprövade och fungerar galant i de flesta situationerna. Med en felkodsläsare slipper du onödiga kostnader och verkstadsbesök och kan själv identifiera och i bästa fall fixa problemet. Att alltid ha med sig en felkodsläsare i sin camper, oavsett om det är en egenbyggd, en plåtis eller i husbilen är en stor fördel. Några rekommenderade produkter:

  1. Foxwell NT301
  2. Foxwell NT608
  3. iCarsoft CR PLUS

Många moderna fordon är utrustade med diverse larm och sensorer (och som tidigare nämnt, backkameror). Men det är faktiskt väldigt smidigt att själv eftermontera ett billarm. Många som lever “off-grid” har oron att det befinner sig människor utanför som snokar. Eller att man lämnar fordonet för att handla och biltjuvar är i trakterna. Att installera ett billarm och bilkameror med GPS ökar tryggheten och frihetskänslan att resa runt på hjul. Prylstaden har ett stort sortiment av billarm och bilkameror med GPS och produkterna passar perfekt till det rullande hemmet. 

Vi rekommenderar starkt produkten Asgari dashcam pro dual som är en komplett produkt. Realtidsspårning, inbyggt larmsystem, stötsensorer, 4G och molnlagring men även dubbla kameror i FullHD 1080p. En modern och fantastisk funktion är att billarmet går att koppla ihop med telefon, med den simpla gratis appen kan du spåra fordonet och ha full kontroll på vad som händer runt- och inuti fordonet.

bilkamera-asgari-dashcampro-dual-www.prylstaden.se
jc400_2x
Dash