Välkomna till ännu ett spännande inlägg om hållbar energi och innovativa lösningar. Enligt Energimyndigheten (2023) installerades hela 55 000 nätanslutna solcellsanläggningar 2022. Men många av oss är även intresserad av portabla, bärbara och icke nätanslutna solcellsanläggningar. Vi ska ta en närmare titt på de bästa portabla och bärbara solcellerna som erbjuder oss möjligheten att ta med oss solens kraft vart vi än går och befinner oss. Dessa fantastiska teknologiska underverk har förändrat sättet vi tänker kring energiförbrukning och gör det möjligt för oss att dra nytta av förnybar energi även när vi är långt ifrån det traditionella elnätet.

Bärbara solpaneler är små och lätta enheter som omvandlar solenergi till elektricitet. Dessa praktiska solcellspaneler är utformade för att vara portabla och enkla att bära med sig på äventyr, campingresor eller andra platser där tillgång till elnätet är begränsad. De ger användarna möjligheten att ladda sina elektroniska enheter som smartphones, kameror och powerbanks med hjälp av förnybar solenergi. Med bärbara solpaneler kan vi dra nytta av ren energi från solen vart vi än befinner oss och minska vårt beroende av traditionella energikällor.

BLUETTI PV200 Solcellspanel | 200W – Bäst i test

Letar du efter en pålitlig och kraftfull solcellspanel för dina äventyr i naturen eller som backup-strömkälla? Då behöver du inte leta längre! Vi rekommenderar starkt “BLUETTI PV200″ – den ultimata lösningen för optimal laddning och strömföring.

 1. Högeffektiva monokristallina solceller: Med upp till 23,4% effektivitet får du maximal energiutvinning även på mindre ytor. Dessa monokristallina solceller är kända för sin pålitlighet och prestanda.
 2. ETFE Coating för lång livslängd: Den robusta ETFE-coatingen skyddar solcellspanelen mot väder, vind och slitage, vilket garanterar en lång och hållbar livslängd.
 3. Bärbarhet och flexibilitet: Den vikbara och böjbara designen gör det enkelt att transportera och använda solcellspanelen var som helst. Den tar minimalt med plats i din packning och är redo att ge dig energi när du behöver det som mest.
 4. Enkel anslutning: Kompatibel med de flesta powerstations och generatorer på marknaden tack vare MC4-kopplingen. Om din enhet har en annan typ av koppling, är det lätt att byta ut den på solcellspanelen för en smidig anslutning.
 5. Sammankopplingsbar: Möjligheten att enkelt koppla samman flera solpaneler ger dig ännu mer solenergi att lagra eller använda direkt.

TogoPower Baldr Pioneer 120W

Om du letar efter en solpanel som verkligen tar din energiupplevelse till en ny nivå, då är TogoPower Baldr Pioneer 120W solpanelen för dig! Med sin imponerande effekt på 120W och högeffektiva monokristallina solceller är denna solpanel inte bara den senaste modellen från TogoPower, den är även den mest populära – och det med all rätt!

 1. Kraftfull effekt: Med hela 120W effekt är denna solpanel redo att ge dig tillräckligt med energi för att ladda allt från små elektroniska prylar till större powerbanks och kraftstationer.
 2. Bärbar och praktisk: Tack vare sin kompakta design kan du enkelt bära med dig denna solpanel överallt. När den är vikt tar den minimalt med plats, och när den är utvikt ger den dig ännu mer solenergi att utnyttja.
 3. Mångsidig användning: Med inbyggd regulator och 2 USB-portar kan du ladda och strömföra dina elektroniska enheter direkt från solpanelen. Anslut din powerbank eller kraftstation och lagra den förnybara energin för senare användning.
 4. Högkvalitativ konstruktion: TogoPower har valt monokristallina solceller för att säkerställa en hög effektivitet och långvarig prestanda. Du kan lita på att denna solpanel är byggd för att hålla.

Bärbar solcellspanel 28w monokristallin

Om du letar efter en kompakt och kraftfull solcellspanel som du enkelt kan ha med dig på alla dina äventyr, då är ”Bärbar solcellspanel 28W monokristallin” det perfekta valet! Denna solcellspanel är designad för att ge dig bästa möjliga solenergiupptagning och är en pålitlig följeslagare för att hålla dina prylar laddade när du är på resande fot.

 1. Högpresterande monokristallin solcell: Med en effekt på hela 28W och högpresterande monokristallina solceller ger denna solpanel dig maximal energiupptagning även i utmanande förhållanden.
 2. Lätt och portabel: Vägande endast 0,78 kg är den här solcellspanelen lätt att bära med dig överallt. Den tar minimalt med plats i din packning och ger dig möjligheten att ta solenergi med dig, vart än dina äventyr tar dig.
 3. Mångsidig laddning: Med ett USB-A och ett USB-C-uttag kan du ladda de flesta av dina elektroniska enheter. Anslut en powerbank för att lagra den genererade solelen och ha din egen hållbara energireserv.
 4. Enkel användning: Fäll bara ut solpanelen på en solig plats och anslut upp till 2 enheter till USB-portarna. Det är enkelt och smidigt att få tillgång till solenergi när du behöver det. 2 stycken karbinhakar medföljer för att hänga exempelvis på ryggsäcken.
 5. Snabbladdning med Quick Charge: Med stöd för snabbladdning med 5V, 3.8A kan du ladda dina enheter effektivt och snabbt.

Vädertålig solcellsladdare – Powerbank

Om du söker en kraftfull och pålitlig laddningslösning för dina mobila enheter under alla förhållanden, så är ”Vädertålig Solcellsladdare – Powerbank” det ultimata valet! Denna robusta och stöttåliga powerbank kombinerar solcellsladdning med snabbladdningsfunktion för att hålla dina prylar igång oavsett var du befinner dig.

 1. Kraftfulla USB-Portar: Med dubbla USB-portar levererar denna powerbank upp till 10,5W 2,1A, vilket möjliggör snabb och effektiv laddning av dina mobila enheter.
 2. Solcellsladdning: Utrustad med solceller gör denna powerbank till den perfekta följeslagaren för utomhusäventyr. Ladda den i solen och ha din egen hållbara energikälla överallt.
 3. Vädertålig och stöttålig: Tack vare sin vädertåliga design tål denna powerbank både regn och vatten, så du kan känna dig trygg med att den fungerar även i utmanande väderförhållanden.
 4. Mångsidig laddning: Med kapaciteten på upp till 2000mAh kan denna powerbank ladda allt från mobiltelefoner till iPads och andra surfplattor. Den är perfekt för alla dina mobila enheter.
 5. Inbyggd ficklampa: Dessutom har den en praktisk inbyggd ficklampa som kan vara en ovärderlig hjälp i mörka eller oförutsägbara situationer.

Varför välja solceller?

Det finns flera anledningar till varför solenergi är ett utmärkt energialternativ och varför fler och fler väljer att investera i solenergisystem. Här är några av de främsta skälen:

 1. Ren och förnybar energi: Solenergi är helt förnybar och har inga skadliga utsläpp som bidrar till klimatförändringar eller luftföroreningar. Genom att utnyttja solenergi minskar vi vårt koldioxidavtryck och bidrar till en renare och hälsosammare miljö.
 2. Obegränsade resurser: Solen är en enorm och outtömlig energikälla. Den kommer att fortsätta lysa i miljarder år till, vilket innebär att vi har en pålitlig och obegränsad tillgång till solenergi.
 3. Ekonomiska fördelar: På lång sikt kan solenergi vara kostnadseffektiv. När solcellssystem har installerats kan de generera gratis el under många år, vilket minskar eller eliminerar behovet av att köpa energi från elnätet.
 4. Oberoende energiförsörjning: Solenergi ger oss möjligheten att bli mer självförsörjande när det gäller energi. Speciellt i avlägsna områden eller under strömavbrott kan solenergisystem fungera som en backup-källa för att driva viktiga enheter.
 5. Teknologisk utveckling: Ökad efterfrågan på solenergi driver teknologiska framsteg inom solcellsteknik, vilket leder till effektivare och mer kostnadseffektiva lösningar över tid.
 6. Mindre underhåll: Solcellssystem kräver relativt lite underhåll jämfört med traditionella energisystem. De har få rörliga delar och är därför mindre utsatta för slitage.

Portabla och bärbara solceller – Energi på språng

En av de mest spännande framstegen inom solenergi är utvecklingen av portabla solceller. Dessa små, lätta och kompakta enheter har gjort det möjligt för oss att bli självförsörjande med energi även när vi är ute i naturen eller befinner oss på platser där det inte finns något elnät att ansluta till.

Här är några anledningar till varför portabla solceller är så fantastiska:

 1. Mobilitet: Portabla solceller är lätta att bära med sig, och de är särskilt användbara under camping- eller vandringsresor, båtturer och utflykter till avlägsna platser.
 2. Återanvändbarhet: De flesta portabla solceller är konstruerade för att vara hållbara och tåla tuffa förhållanden. De kan användas om och om igen, vilket minskar behovet av engångsbatterier eller fossila bränslen.
 3. Laddningskapacitet: Beroende på modell och storlek kan portabla solceller ladda allt från små elektroniska enheter som smartphones och kameror till större batterier för bärbara datorer och campingutrustning.
 4. Nödsituationer: Vid strömavbrott och nödsituationer kan portabla solceller vara en räddande ängel genom att tillhandahålla den nödvändiga energin för att ladda telefoner och hålla kommunikationen igång.

Bärbara solceller och camping

Bärbara solceller har blivit en ovärderlig följeslagare för campingentusiaster världen över. Dessa kompakta och lätta solpaneler erbjuder campare möjligheten att dra nytta av solenergi för att hålla sina elektroniska enheter laddade och ha tillgång till elektricitet även när de befinner sig långt från civilisationens elnät.

Under campingresor, där naturen blir vår främsta plats att utforska och njuta av, kan bärbara solceller fungera som en pålitlig och hållbar energikälla. Medan vi njuter av den friska luften och vackra omgivningar kan solcellspanelerna sitta uppfällda på marken, monterade på tältet eller på ryggsäcken för att samla in solens strålar.

De genererade solenergi kan användas för att ladda smartphones, GPS-enheter, ficklampor, kameror och andra viktiga campingutrustningar. Detta innebär att campare kan hålla sina kommunikationsenheter igång, få navigationsstöd och fånga minnesvärda ögonblick med kameran utan att behöva oroa sig för urladdade batterier.

Det bästa med bärbara solceller under campingresor är deras miljövänliga natur. Genom att välja solenergi bidrar campare till att minska sin klimatpåverkan och bevara den naturliga skönheten i campingområden för kommande generationer

Portabla solpaneler – VanLife & husbil

Bärbara solceller har blivit ett oumbärligt verktyg för dem som älskar vanlife eller husbilsäventyr. Dessa kompakta och portabla solpaneler erbjuder möjligheten att dra nytta av solenergi oavsett var man befinner sig på vägarna. För de som lever eller reser i sina husbilar blir bärbara solceller en pålitlig källa till förnybar energi.

Medan man utforskar nya platser och njuter av friheten på vägarna kan bärbara solceller installeras på taket eller på sidan av husbilen för att samla in solens strålar. Den genererade solenergin kan användas för att ladda husbilens batterier, förse elektroniska enheter med ström och driva campingutrustning utan att vara beroende av eluttag på campingplatser eller bensindrivna generatorer.

Fördelarna med bärbara solceller under vanlife eller husbilsresor är tydliga: man blir oberoende av elnätet, minskar utsläpp och kan njuta av en mer hållbar livsstil. Dessutom ger de friheten att utforska avlägsna platser utan att behöva oroa sig för att ladda sina enheter eller hålla koll på elanvändningen

Kraftstationer – Bärbara kraftverk

För dem som behöver en ännu större energireserv när de är på resande fot eller på platser utan elnät, finns det portabla kraftstationer. Dessa enheter fungerar som små kraftverk och samlar in energi från solen genom sina inbyggda solceller. Den insamlade energin lagras i kraftstationens batteri för senare användning.

Här är några fördelar med portabla kraftstationer:

 1. Kraftfull kapacitet: Portabla kraftstationer kan hantera betydligt större mängder energi än en vanlig portabel solcell. De har vanligtvis flera uttag med olika spänningar för att passa olika elektroniska enheter.
 2. Mångsidighet: Dessa kraftstationer har ofta flera laddningsalternativ, inklusive solpaneler, eluttag och ibland även bilanslutningar. Detta ger användarna flexibilitet och olika alternativ för att ladda enheter.
 3. Tyst och utsläppsfri: I motsats till bensindrivna generatorer är portabla kraftstationer tysta, har inga utsläpp och påverkar inte miljön negativt.
 4. Hållbarhet: De flesta kraftstationer är byggda med hållbara material och är konstruerade för att klara av utomhusbruk och olika väderförhållanden.

Sammanfattning

Portabla och bärbara solceller, också kända som solpaneler, har revolutionerat hur vi kan utnyttja och dra nytta av solens outtömliga energi. Dessa teknologiska underverk erbjuder oss möjligheten att ta med oss solens kraft vart vi än går och befinner oss. Genom att omvandla solljus till elektricitet ger de oss tillgång till förnybar energi även på platser där elnätet är långt borta eller inte finns tillgängligt.

En av de mest attraktiva egenskaperna hos portabla solceller är deras kompakta och lätta design, vilket gör dem idealiska för utomhusaktiviteter som camping, vandring, båtturer eller husbilsresor. Dessa solpaneler tar minimalt med plats i bagaget eller ryggsäcken och kan enkelt fästas på tält, husbilens tak eller hängas på ryggsäcken med hjälp av medföljande karbinhakar. Denna portabilitet ger oss möjlighet att ta med oss solenergin vart vi än väljer att resa eller äventyra.

Förutom dess användbarhet under utomhusaktiviteter, erbjuder bärbara solpaneler också en hållbar energilösning i nödsituationer eller strömavbrott. Dessa små kraftverk kan fungera som backup-strömkällor och ge oss den nödvändiga energin för att hålla kommunikationen igång och viktig teknik igång, även när traditionella energiförsörjningssystem inte fungerar.