Välkommen till Prylstadens Prylblogg

Välkommen till Prylstadens Prylblogg! Vi på Prylstaden älskar prylar och letar över hela världen för att hitta något innovativt och spännande som vi kan erbjuda våra kunder. Fast vi vill göra så mycket mer, därför har vi nu startat en blogg där vi kommer ha tävlingar, produktlanseringar, intressanta artiklar om prylar och annat skoj!

 

Välj rätt åtelkamera!

Vi hjälper dig välja rätt åtelkamera
Vi på Prylstaden har samlat ett stort utbud av åtelkameror från varumärken som Denver, PS samt nya varumärken som BolyGuard och ScoutGuard. Här på denna sida kommer vi att ge dig tips på saker att tänka på när du ska köpa en ny åtelkamera.

bol

Användning
Det allra första du bör tänka igenom är vad du ska använda kameran till. Åtelkameror används för att fota och filma vilda djur som äter vid en åtelplats. Stora djur, exempelvis hjortar och älgar, plockas enkelt upp av kamerans rörelsedetektor. Mindre djur kräver en bättre rörelsedetektor eftersom de är svårare att uppfatta. Den största skillnaden mellan en normal och en högkvalitativ detektor är hur nära mitten av bilden djuret måste befinna sig innan åtelkameran tar en bild.

En annan viktig faktor är hur snabb kameran är på att reagera. Ju snabbare, desto mer sannolikt blir det att du lyckas få ett djur som bara går förbi på bild. Även här spelar rörelsedetektorns kvalitet en stor roll i resultatet.

Det kan alltså vara väl värt att spendera de extra pengarna på att välja en åtelkamera som har snabb kamera och en högkvalitativ rörelsedetektor. Allt beror dock på vad du planerar att använda kameran till. Jägare som vill ha en snabb och tillförlitlig användning bör välja några av de mer avancerade åtelkamerorna.

Prisklass och prestanda
De billigaste åtelkamerorna i vårt utbud brukar ligga på mellan 1 000 och 1 500 kronor. Dessa har oftast mindre kamerasensorer eller så saknar de andra speciella egenskaper som kamouflage och internetuppkoppling. Generellt brukar åtelkamerorna i denna prisklass ha en rörelsedetektor som är mindre känslig. Dessutom har inte alla kameror inom denna prisklass något effektivt skydd mot väta och fukt, vilket innebär att de måste bygga in kameran så att den skyddas. Om kameran har skydd så anges dessa genom en IP-klassning. Finns inte någon IP-klassning kan det innebär att kameran är oskyddad.

Från 1 500 till 2 000 kronor börjar kameran få lite mer avancerad. Du får bättre kamerasensor med en högre upplösning, vilket ger skarpare och bättre bild och film. Dessutom så börjar andra bra funktioner att dyka upp, exempelvis internetuppkoppling och möjlighet att få bild/film skickat via e-post. Dessa kameror brukar vanligtvis även ha en bra IP-klassning, vilket innebär att de tål att användas utomhus när det regnar eller är blött.

Från 2 000 upp till 4 500 kronor hittar du de åtelkameror som har allt du kan tänkas behöva. Här handlar det om kameror med full HD-upplösning, nattsensor, IR-belysning, vattentäta kameralådor, rörelsedetektor med lång räckvidd och känslighet samt möjlighet att spela in timelapse-videos. Dessa kameror har även större batterikapacitet, något som alltid är viktigt eftersom åtelkameran ytterst sällan är kopplad till ström. Kamerorna brukar även ha bättre uppkoppling mot nätet, exempelvis via en 4G-anslutning. Kolla gärna in vårt stora utbud av åtelkameror och välj den kamera som du tycker passar dig bäst. Kom ihåg att vi alltid finns tillgängliga för att svara på frågor.

Håll båten säker med en GPS tracker!

Säkra din båt med en GPS tracker!

Nu när sommaren börjar närma sig sitt slut är det snart dags att lägga in båten på förvaring i väntan på nästa båtsäsong. Detta medför en hel del risker, speciellt om man inte har möjlighet att förvara båten på säker plats med övervakning.

Ofta är övervakad båtförvaring väldigt dyrt, och många väljer istället att ställa båten på ett mindre säkert ställe där båttjuven enkelt kan agera utan att bli upptäckt. Om man vill göra det betydligt svårare för dem och markant öka risken att återfå båten är en GPS-tracker fäst på dold plats i båten ett väldigt bra alternativ, dessutom är det en stor bonus om man behöver använda sin båtförsäkring.

Då båtar är helt “avstängda” under den långa förvaringstiden behövs en GPS tracker med väldigt lång batteritid, detta gör ezTracker Pro10 och Pro20 helt perfekta för ändamålet. ezTracker Pro10 och ezTracker Pro20 har båda enorma återuppladdningsbara litiumjon-batterier och kan tack vare deras avancerade DeepSleep-funktionalitet vara igång under flera år med 6 positionsuppdateringar per dag. (se tabell nedan)

Om man vill ha mer frekventa uppdateringar går detta enkelt att ställa in genom att skicka ett SMS till trackern, på så sätt kan man placera och glömma trackern och sedan konfigurera inställningarna eller spåra vart man än är.

För att begära trackerns position skickar man ett kort kommando, några sekunder senare skickar spårsändaren en direktlänk till en karta där man ser precis vart enheten befinner sig inom 5 meter.

Batteritabell för ezTracker Pro 10 & 20

Batteritabell för ezTracker Pro 10 & 20

En annan funktion som är ovärderlig vid just förvaring av större värdesaker (båtar, husvagnar, bilar osv.) är den känsliga rörelsesensorn som befinner sig i trackern, denna sensor möjliggör direkta larm med antingen SMS eller via ett röstsamtal. På så sätt kan man känna sig lugn över att ingen har gått ombord eller försökt flytta på båten, och man kan dessutom använda GPS-trackerns inbyggda mikrofon för att ringa upp enheten och avlyssna omgivningen.

GPS-trackers från ezTracker är godkända hos alla försäkringsbolag för bruk i båt.

Om du har några frågor om hur ezTrackers fungerar kan ni kontakta ezTracker direkt på www.eztracker.se

Bilkamera / Dashcam – En enkel pryl som kan göra enorm skillnad vid en olycka

Dashcamen / Bilkameran – En enkel pryl som kan göra enorm skillnad vid en olycka

hd1

Det finns gott om trafikdårar ute på de svenska vägarna. Du har säkert själv varit med om en förare som kör konstigt, oregelbundet eller i värsta fall direkt farligt för andra medtrafikanter. Vid en kollision, olycka eller någon annan typ av händelse som sker i trafiken så är det alltid bra att kunna bevisa vad det var som egentligen hände. Idag finns det ett väldigt enkelt sätt att göra detta på.

En bilkamera, ibland även kallad för en dashcam, är en kamera som du kan sätta vid framrutan så att den filmar det som sker framför bilen. Det finns olika typer av bilkameror att välja mellan idag och de allra flesta håller hög nivå, kommer med flera extrafinesser och har ett lågt pris.

Ett tydligt bevis

Om något skulle hända, antingen med din egen bil eller kanske bilen framför, kan du enkelt spara och visa händelsen med hjälp av din bilkamera. Idag går det till och med att koppla upp kameran till mobilen samt till olika appar. Enligt Högsta förvaltningsdomstolens beslut så är det fullt lagligt att använda sig av en dashcam. I en dom beslutade domstolen att det inte krävdes något speciellt tillstånd för att kunna använda sig av bilkameran. Försäkringsbranschen tog emot nyheterna med jubel eftersom en film som tydligt visar händelseförloppet gör deras arbete betydligt enklare att utföra.

Förenkla din fickparkering

En bilkamera kan du även använda framför bakrutan för att underlätta din backning. Du slipper gissa dig fram när du fickparkerar utan kan snabbt och lätt positionera din bil perfekt. Många företag och tillverkare erbjuder kameror både fram och bak som bägge är kopplade till en skärm.

Det finns flera olika varumärken att välja mellan när det kommer till bilkameror, från välkända Lukas, Sony och Garmin till Blackvue, Denver och många fler. Det som skiljer dessa åt, förutom priset, är funktionaliteten och monteringen. En del kameror kräver att du drar runt flera kablar medan andra är enklare och kan till och med vara trådlösa. V

Oavsett vilken eller vilka bilkameror du väljer så är det alltid en smart investering. Nästa gång något händer framför bilen så har du en klar och tydlig video med hela händelseförloppet.

Se alla våra bilkameror här:

https://www.prylstaden.se/bilkamera

Spara tusenlappar med en felkodsläsare från Prylstaden.se

Spara tusenlappar med en felkodsläsare

1_6_1

Felkodsl__sare_F_57444724d43ed

Få saker är lika irriterande som när din bil börjar krångla. Helt plötsligt blir det ett pussel att ta sig in till jobbet, ut till affären eller hämta upp barnen på dagis. Det är dessutom svårt att veta exakt vad som har hänt med bilen. Idag finns det dock möjlighet att köpa hem en felkodsläsare för att snabbt ta reda på vad bekymret är.

Dagens felkodläsare kopplar upp sig genom den så kallade OBD 2-porten. Denna port brukar även kallas för ett diagnosuttag och det är denna som gör det möjlig för en felkodläsare att undersöka bilen. Sedan 1996 har bilar tillverkats med en OBD 2-port och den ska alltid vara tillgänglig från förarplatsen.

När du har en egen felkodläsare använder du i princip samma bildiagnostiseringsverktyg som en vanlig bilverkstad. Det finns dock både enklare och mer avancerade modeller att hitta på nätet. När bilen börjar agera konstigt så kan du snabbt och lätt koppla in din felkodsläsare för att se vad det är som har hänt. Även om du inte skulle kunna fixa problemet på egen hand så kan du åtminstone förmedla informationen till mekanikern och på så sätt få en bättre uppskattning om vad reparationen kommer att kosta.

Laga bilen själv

Ibland kan felet vara väldigt enkelt att lösa men det vet du inte förrän du har undersökt bilen på egen hand. En felkodsläsare är en smart och prisvärd investering. Du kan hitta flera bra sidor på nätet med olika felkodsläsare, både dyra och avancerade samt billiga och enkla. Det finns till och med felkodsläsare som du kan koppla upp till mobiltelefonen. Läsaren kan du använda på alla bilar som har en OBD 2-port.

Undersök felkoderna på nätet

När du använder en felkodsläsare får du information i form av felkoder. Dessa kan vara lite svåra att tolka på egen hand. Tursamt nog så finns det gott om information att hämta på nätet, både från professionella bilmekaniker, biltillverkarna och entusiastiska hobbyreparatörer. Det är alltid bra att googla på den koden du får upp.

Se alla våra felkodsläsare här:

https://www.prylstaden.se/bil/bildiagnostik/felkodslasare

Foxwell felkodsläsare

iCarsoft felkodsläsare

vGate felkodsläsare

Nya smarta tillbehör för din övervakningskamera

Det är många som väljer att montera sin övervakningskamera utomhus eller högt upp för bättre översikt, i dessa situationer är det inte alltid lätt att hitta en ideal plats nära nödvändigheter som internet eller ethernet. Till och med kameror med Wifi kan vara svårmonterade om eluttag är en bristvara!

Därför lanserar vi nu två smarta lösningar som gör montering av övervakningskameror supersmidigt. De handlar båda om att förlänga sladden mellan själva kameran och strömadaptern.

proext

Den första sladden är endast för 12V och passar vår övervakningskamera Asgari 720Pro helt perfekt. Då kameran använder sig av Wifi är detta allt som behövs, och sladden på hela 10M (eller 5M) räcker för även de mest isolerade eluttagen, eller högst upp vid t.ex. ett hustak.

Förlängningssladd för Asgari 720Pro, 10M, 12V

ethext_1

Om man föredrar att koppla kameran över ethernet för mer stabil video, eller kanske dålig wifi-täckning erbjuder vi även en duo-kabel med både 12V och ethernet.

Förlängningssladd för Asgari 720Pro med ethernet, 10M, 12V

Marknadens känsligaste buggdetektor!

bd6pro

 

Nu har vi precis lanserat vår känsligaste buggdetektor någonsin! Nya BD6Pro har ett superbrett frekvensband och två antenner som ger överlägsen räckvidd.

Tack vare frekvensbandet mellan 1 Hz – 6000 Hz kan denna buggdetektor känna av GPS-trackers, GSM-buggar, WiFi-signaler, 3G/4G, till och med aktiva elektriska kretsar!

Vanlig nätström använder t.ex. mellan 50-60 Hz vilket detektorn lätt känner av, något som är ett första för våra buggdetektorer. Detta betyder att “passiva” enheter som ljudinspelnings-utrustning eller dolda kameror som inte sänder något över luften enkelt går att detektera. Så länge enheten använder elektricitet och är påslagen så hittar man den!

Buggdetektorn levereras i en snygg vadderad förvaringsväska och använder ett uppladdningsbart batteri.

Läs mer om BD6Pro

Två nya åtelkameror med MMS/E-post och smarta funktioner

Vi lanserar nu två nya åtelkameror med riktigt häftiga funktioner!

BolyGuard MG983G-30M

BolyGuard MG983G-30M

Denna åtelkamera är nog bland den mest avancerade på marknaden, enheten är fylld med modern teknik och spännande funktioner. Förutom att användas i skogen fungerar den lika bra som en övervakningskamera t.ex. i lantstället då man kan koppla in den med sladd för övervakning 24/7.

Åtelkameran har en riktigt vass FullHD sensor som fångar superdetaljerade bilder och videoklipp, och tack vare de starka IR-dioderna kan kameran se 30 meter ut i totalt mörker.

Med den inbyggda PIR-sensorn tar kameran endast bilder när den känner av kroppsvärme från ett djur eller en människa, något som nästan eliminerar falsklarm. PIR står för Passive Infrared och är en teknik som drar oerhört lite ström, på så sätt klarar kameran av att ta, och sända 500 st MMS-bilder per laddning batterier. Om man använder uppladdningsbara litiumbatterier istället för vanliga alkaliska kan man räkna med 4x längre batteritid.

Åtelkameran är lätt att konfigurera tack vare den medföljande programvaran som låter en ställa in alla inställningar i förväg, och den går även att fjärrstyra över mobilnätet med antingen SMS eller en gratis mobilapp. Enheten har även en stor dold display på 2.5″ som syns när man viker upp kameran, med denna kan man snabbt förhandsgranska video/bilder och ändra inställningar m.m.

ScoutGuard SG880MK-14mHD

ScoutGuard SG880MK-14mHD

Denna åtelkamera är lite enklare rent funktionsmässigt men har ändå alla nödvändigheter man kan tänka sig av en modern åtelkamera.

Kameran har en skarp sensor som tar bilder i 8MP (3328×2496) och video i 720P (1280×720), samt stark IR-belysning som lyser upp 23 meter.

Precis som Bolyguard ovan kan den drivas med fast sladd om man vill långtidsövervaka något, den har även PIR-sensor och lång batteritid som klarar av att sända 500 MMS med vanliga alkaliska batterier.

Modellen har en integrerad display på 1.5″ för förhandsgranskning och inställningar. Man kan även styra kameran via SMS eller en app och som storebror ovan kan kameran skicka ut MMS upp till 5 st mottagare samtidigt.

 

 

Nya spännande 3G/4G-övervakningskameror för utomhusbruk!

bscam

Prylstaden är stolta över att lansera en serie superavancerade utomhuskameror som använder sig av 3G och 4G för att tillåta övervakning praktiskt taget vart som helst.

Med deras skarpa optik och högupplösta sensorer ger de en garanterat klar bild vart de än är monterade. Kamerorna filmar i FullHD i hela 30 FPS, och tack vare deras avancerade H.264-komprimering kan du få riktigt högkvalitativ video även över de mobila 3G och 4G-näten.
Förutom supervass video har kamerorna även IR-dioder som möjliggör övervakning under mörkare förhållanden.

Denna serie kameror är som gjorda för att ha t.ex. uppe i landstället, och tillåter dig när som helst hålla koll genom mobilen eller hemmadatorn, vart du än är!
IP-övervakningskamerorna är helt väderskyddade och klarar med sin IP66-klassning även tuffare väder som regn och rusk.

Installationen är riktigt enkel, allt du behöver göra är att ansluta ett SIM-kort med data, och sedan konfigurera kameran antingen via en dator eller direkt i mobilen. Du kan sedan övervaka via det öppna IP-kamera-protokollet ONVIF vilket är industristandard och kompatibelt med en uppsjö olika appar och program. Övervakningskameran kommer med lösenordskydd så endast du och dina nära får åtkomst.

Läs mer här

Fem smarta tillbehör inför båtsäsongen!

Vintern är äntligen på väg bort och snart är det dags att börja ladda inför båtsäsongen 2017!

Vi på Prylstaden kommer därför nu med fem smarta pryl-tips för att göra nästa båtäventyr så lyckat som möjligt.

ezTracker eXtreme 5Y, GPS Tracker med 5 års batteritid

ezex

Denna GPS-tracker har ruggigt lång batteritid och passar perfekt i både båt och bil! Tack vare det stora batteriet som håller i hela 5 år kan du känna dig säker när du låst din båt för förvaring. Du kan när som helst kontakta trackern med ett enkelt sms, för att några sekunder senare få den exakta positionen direkt i en behändig karta. Trackern har förutom grym batteritid massa smarta funktioner och starka magneter så du enkelt kan fästa den nästan vart som helst.

Just nu: Rea! 2 999 kr, tidigare 4 999 kr

Läs mer

Kraftig Powerbank med inbyggd Solcellspanel, LED-ficklampa och adapterkit

pbank

Denna kraftiga Powerbank har en kapacitet på hela 11200 mAh och kommer med ett adapterkit som passar de vanligaste mobiler och bärbara datorer. Powerbanken har även en inbyggd solcellspanel som är perfekt att ha under soliga dagar, bara låt den ligga så sköter solen uppladdningen! Full-laddad kan du ladda en modern mobil ca 4-5 gånger med denna kraftiga powerbank.

1 899 kr

Läs mer

Multifunktionell starthjälp till fordon

start

Det är inte kul att hitta ett dött batteri i sitt fordon! Med denna starthjälpare slipper du helt sådana stunder. Allt du behöver göra är att ladda enheten, sen är den klar att använda. Förutom att ladda upp döda bilbatterier kan denna starthjälpare även ladda upp saker via USB och fungerar även som en behändig ficklampa.

Just nu: Rea! 1 299 kr, tidigare 1 999 kr

Läs mer

Inspektionskamera 720p HD, PRO, färgmonitor, LED, DVR

inspk

Med en inspektionskamera som denna har det aldrig varit enklare att undersöka en båt vid t.ex. en klippskada, du behöver inte ens ta upp båten på land! Inspektionskameran har 6st kraftiga LED:er som lyser upp för en tydlig bild även under vatten. Finns med olika längder på slanghalsen.

1 999 kr

Läs mer

10W Ultraviolett dyklampa, 3000LM, 100 m, 395-400nm, inkl typ 18650 batterier/laddare

uv

Om du gillar att dyka så är den här lampan oerhört häftig! Tack vare UV-ljuset på 395 nm kan du uppleva helt nya färger som normalt är osynliga för människor på fisk och växtliv. Vattentät ned till 100 meter och kraftig belysning som når långt.

1 399 kr

Läs mer

Utökat utbud av backkameror och rea!

Hej alla prylentusiaster! Nu har vi här på Prylstaden utökat vårt utbud av de allt mer populära backkamerorna och rear även ut ett flertal olika modeller.

Nytt är vårt smidiga paket som kommer med precis allt man behöver för att installera en diskret trådlös backkamera i form av en registreringsplåt:

Trådlös Backkamera i form av registreringsplåt, med backspegelsdisplay

Vi har även Rea på tre stycken populära bilkameror som även fungerar som backkamera:

Bilkamera med dubbla kameror, night vision och gps loggning

Denna enhet har nightvision och gps loggning, med dess dubbla kameror kan du använda den som backkamera och även en dashcam för extra trygghet på vägen! Ett bra budgetalternativ med många funktioner.

Reapris: 1699 :- (Du sparar 300 :- )

Lukas LK-9750 Duo Professional, dashkamera – 2CH, LCD-skärm, inbyggd GPS

dc

Denna värstingmodell spelar in i fullHD och har dubbla kameror, GPS-loggning m.m.

Backkameran är väldesignad och använder en lättanvänd touch-display för konfiguration. En modell för dig som vill ha det bästa! Den bakre kameran går att placera vart som helst för riktigt bra användning som backkamera.

Reapris: 4499 :- (Du sparar 500 :- )

Full HD dashkamera med 2 kameror, 130 grader vidvinkel, Loop recording, Rörelsedetektion, Stötsensor

Denna dashkamera är oerhört prisvärd och spelar in i fullHD, den har motion detection och en klar display på 2.7 tum.

Med sina dubbla kameror fungerar den utmärkt som backkamera. Ett bra mellanting om du inte vill lägga för mycket pengar men ändå ha en riktigt bra bilkamera!

Reapris: 2799 :- (Du sparar 200 :- )

Load More