En felkodsläsare är ett bildiagnostik-verktyg som kan hjälpa dig ta reda på vad som händer inuti din bil. För personer som gillar att fixa bilar är felkodsläsaren en ovärderlig resurs men den är även användbar i andra situationer. Här på denna sida kommer vi att nämna fem felkodsläsare och utse den bästa felkodsläsaren 2017.
Vi har valt att utgå från både CAN- och OBD2-läsare, det vill säga felkodsläsare som kan användas för de allra flesta moderna bilar. Vi har även valt ut felkodsläsare inom olika prisklasser, från 500 kronor upp till 5 000 kronor.
5. Memoscan U480

felkodsläsare
Denna felkodsläsare är en av testets billigaste. Vid skrivande stund låg felkodsläsaren på under 500 kronor. Läsaren är enkel och användarvänlig. Du kopplar den till fordonet, sätter på tändningen och får snabbt upp en kod som anger ifall något har hänt. Om du vill ha en prisvärd felkodsläsare som gör jobbet och inte så mycket mer så är denna perfekt.
4. MaxScan VAG405

Memoscan VAG405
Har du en Volkswagen, Audi, Skoda eller Seat som använder CAN-protokollet kommer du att behöva en speciell felkodsläsare. Denna felkodsläsare passar utmärkt eftersom den smidigt läser av felmeddelanden och dessutom går att uppdatera. MaxScan VAG405 fungerar bäst för specifika fordonsmodeller, bland annat de vi redan nämnt samt vissa andra bilmärken och modeller. MaxScan VAG405 ligger på runt 800 till 1 000 kronor.
3. Memoscan U381

Memoscan U381
Detta är ytterligare en felkodsläsare från Memoscan. Den är betydligt mer avancerad jämfört med Memoscan U480. Denna modell ger dig möjlighet att spara undersökningar samt läsa av information live. Den fungerar till bilar som tillverkades 1996 och framåt och som använder OBD II. MemoScan U381 går att hitta för runt 1 000 kronor.
2. Foxwell NT301 felkodsläsare

Foxwell NT301 felkodsläsare
Foxwell är kända för att tillverka kvalitativa och prisvärda felkodsläsare. Detta är en av deras mest prisvärda modeller. Foxwell NT301 är ett stort steg upp jämfört med de enklare modellerna. Detta är ett utmärkt val för dig som vet hur en felkodsläsare fungerar och vill kunna använda en läsare som passar till de allra flesta moderna bilar. NT301 ger dig möjlighet att använda alla tio servicelägen. Du kan bland annat testa bilens avgassystem och mycket mer. Även denna felkodsläsare ligger på runt 1 000 kronor.
1. Foxwell NT630 PRO

Foxwell NT630 PRO felkodsläsare & bildiagnostikverktyg
Denna avancerade felkodsläsare börjar närma sig den nivå som krävs hos en bilverkstad. NT630 PRO låter dig läsa av felkoder, återställa bromsar och krockkuddar, finjustera enskilda bilkomponenter, utföra ett flertal systemtester och mycket mer. Det är även möjligt att uppdatera mjukvaran för att kunna använda felkodsläsaren hos fler bilmärken och med fler funktioner. Foxwell NT630 Pro är enligt oss den bästa felkodsläsaren 2017. Felkodsläsaren ligger på runt 2 200 kronor, vilket är testets dyraste men samtidigt så finns det betydligt dyrare modeller på marknaden. Detta är den perfekta felkodsläsaren för dig som har höga krav och vill kunna mecka och laga ett fordon på egen hand.
Notera att det även finns felkodsläsare som är speciellt tillverkade för specifika bilmärken, exempelvis BMW, Volvo och Renault. Det är alltid värt att se ifall det finns en felkodsläsare som är utformad specifikt för din bil. Dessa kan vara billigare och fungera bättre än de universella felkodsläsarna men å andra sidan kommer de inte att kunna användas om du byter bil eller vill undersöka någon annans bil.

Foxwell NT630 PRO kan köpas hos Prylstaden till Sveriges bästa pris.