Att skydda sin cykel från stöld är en av de stora utmaningarna för cyklister. Cyklar är ofta värdefulla föremål, och det är inte alltid möjligt att hålla dem under uppsikt hela tiden. Men med en GPS-tracker på cykeln kan du ha en extra säkerhetsnivå och en större möjlighet att hitta din cykel om den blir stulen. I denna artikel kommer vi lista tre GPS-tracker som passar väl för cyklar och elcyklar. Dessa GPS Tracker kan användas både utan och med abonnemang men i artikeln kommer vi att lyfta funktioner och produkterna utan abonnemang. 

En GPS Tracker kan vara en bra investering för att skydda din cykel från stöld. Cykelstölder är en vanlig typ av egendomsbrott och de flesta stölder förblir ouppklarade eftersom det sällan finns en identifierad misstänkt person. En GPS Tracker kan hjälpa till att lokalisera cykeln vid en eventuell stöld och öka chansen att återfå den. År 2021 anmäldes omkring 65 000 cykelstölder, varav 12 400 var elcykelstölder. Cykelstölderna minskade totalt med 16 procent jämfört med 2021, men elcykelstölderna ökade med 30 procent. En GPS Tracker kan vara en extra säkerhetsåtgärd särskilt om du har en elcykel som är extra attraktiv för tjuvar (BRÅ, 2022).

Det finns många olika GPS-tracker för cyklar på marknaden, men de flesta av dem kräver ett abonnemang. Detta kan vara dyrt och begränsande, eftersom det innebär att du måste betala en extra kostnad varje månad eller år för att hålla koll på din cykel. Men det finns också några GPS-tracker som inte kräver ett abonnemang, och det är dessa vi ska titta närmare på.

1. EzTracker Bike Mini – Bästa GPS-tracker Cykel

En av de bästa GPS-tracker för cyklar som inte kräver ett abonnemang är EzTracker Bike Mini GPS-tracker. Denna GPS tracker är dold i en fungerande cykellampa, vilket gör det svårt att upptäcka för någon som inte vet att den finns där. Den har också en rörelselarm som aktiveras när cykeln rör på sig, och en inbyggd 2600mAh-batteri som ger upp till 30 till 90 dagars batteritid beroende på användning. Detta gör det möjligt för dig att få en exakt positionering av din cykel när som helst.

2. EzTracker Bike PRO – Dold GPS-tracker Cykel

Den här enheten har liknande funktioner som Bike Mini, men med en högre kapacitet på 5200mAh-batteri som ger en imponerande batteritid på upp till 30 till 90 dagar. Detta är ett utmärkt alternativ för personer som inte vill ladda batteriet så ofta eller som har en aktiv livsstil som involverar mycket cykling.

EzTracker Bike Pro GPS-tracker har en dold design, inbyggd i en fungerande cykellampa, som gör den mindre synlig för potentiella tjuvar. Dessutom är den utrustad med en rörelsesensor som kan skicka larmmeddelanden till användaren i realtid om det upptäcker en obehörig rörelse eller en potentiell stöld. Detta ger en extra säkerhetsnivå för cyklister som vill skydda sin cykel och ha en trygghet när den är parkerad.

3. EzTracker Guardian – Portabel GPS-tracker

EzTracker Guardian Portabel GPS-tracker är en av de mest populära GPS-trackers på marknaden idag. Den är bärbar och kan lätt fästas på olika föremål som cyklar, väskor och bilnycklar för att spåra föremål och personer i realtid.

En av fördelarna med EzTracker Guardian Portabel GPS-tracker är att den inte kräver något abonnemang. Detta innebär att användaren inte behöver betala en månadsavgift för att kunna använda GPS-tracker-funktionerna. Istället kan enheten användas när som helst, var som helst, utan några extra kostnader.

En annan fördel med denna GPS-tracker är att den har en trygghetslarmfunktion. Om någon bär enheten och känner sig hotad eller behöver hjälp, kan de trycka på en knapp på enheten för att skicka ett larm till en förinställd mottagare. Detta kan ge extra säkerhet och trygghet för användaren.

Batteritiden för EzTracker Guardian Portabel GPS-tracker är upp till en vecka, vilket innebär att användaren inte behöver ladda enheten varje dag. Dessutom är enheten vattentät och tål tuffa väderförhållanden, vilket gör den lämplig för utomhusaktiviteter.

GPS-tracker för cykel med eller utan abonnemang?

Alla dessa produkter från EzTracker är mycket användarvänliga och ger pålitlig spårning av cykeln eller andra föremål. Det faktum att de inte kräver något abonnemang gör dem till ett mycket prisvärt alternativ. Valet mellan dessa tre produkter beror på dina specifika behov, men alla tre kommer att ge dig en hög grad av trygghet och säkerhet när du är ute och cyklar. Skulle du vara ute efter en GPS-tracker för cykel med abonnemang stödjer samtliga modeller listade ovan även det.

Men det finns också några nackdelar med GPS-tracker som inte kräver abonnemang. En av dem är att de ofta inte har lika många funktioner som GPS-tracker som kräver abonnemang. Till exempel kan de inte ge dig notiser om batterinivåerna eller signalera om någon försöker stjäla din cykel. De är också oftast inte lika precisa som de som kräver abonnemang. Men de är fortfarande mycket användbara och till ett lägre pris.

En annan nackdel är att de inte alltid fungerar lika bra i områden med dålig täckning. Om din cykel blir stulen och GPS-tracker inte kan skicka ut någon signal kommer du inte kunna hitta cykeln. Detta kan vara en utmaning för personer som bor i områden med dålig täckning eller om man åker på en längre cykeltur i områden utanför täckning.

Men om du bara använder cykeln för korta resor runt staden eller för att transportera dig till jobbet, då kan en GPS-tracker utan abonnemang vara ett mycket bra alternativ. De ger dig en extra trygghet och du slipper bekymra dig för extra kostnader för abonnemang varje månad.

Summering GPS tracker för cykel

För att summera, det finns flera GPS-tracker för cyklar utan abonnemang att välja mellan. Den bästa GPS-trackern för cykel, EzTracker Bike Mini GPS-tracker, är en pålitlig och användarvänlig enhet som ger realtidspositionering och rörelselarm. EzTracker Bike Pro GPS-tracker har en högre kapacitet batteri som gör att du inte behöver ladda den lika ofta. EzTracker Guardian Portabel GPS-tracker är en bärbar enhet som ger en hög grad av rörlighet och flexibilitet. Alla dessa produkter är prisvärda och ger en extra trygghet när du är ute och cyklar. Men innan du köper någon av dessa produkter, se till att du har koll på området du kommer använda den i och vad du kommer använda den för.

Photo by Kasya Shahovskaya on Unsplash