Här på Prylbloggen älskar vi att göra tester för att göra det så lätt som möjligt för er som kunder att välja de bästa produkterna i vårt sortiment och produkter som passar just era ändamål (och sedan att vi älskar prylar och att testa alla våra superprodukter är ju även det ett litet plus i kanten!).

Nu var det ju ett litet tag sedan vi gjorde ett riktigt test av alla våra bilkameror, och efter att ha fått in flera nya modernare bilkameror sedan förra testet och med ett uppdaterat sortiment så tyckte vi att nu var det dags igen! Så här och nu kan vi stolt presentera Prylstaden och Prylbloggens lista över Bilkameror och Dashcams som år 2024 har blivit Bäst i Test! Låt oss börja!

1. Asgari Dashcam PRO Dual

Asgari Dashcam PRO, dubbla kameror

Här har vi den äntligen! Nummer ett i vårt stora bilkamera-test 2020, och en välförtjänt vinnare! Asgari Dashcam PRO Dual lanserades nyligen av det svenska företaget Asgari of Sweden (och var till och med den kameran som gjorde att vi kände att vi behövde göra ett nytt test här), och vi blev alldeles häpna när vi fick in dem här för några veckor sedan.

Asgari Dashcam PRO-serien består av tre kameror egentligen, men vi valde denna då det är en riktigt flexibel övervakningslösning för fordon och har två kameror som man enkelt kan installera och justera så att de passar och sitter exakt så som man själv vill. Asgari Dashcam PRO Dual är fullproppad med funktioner så som WiFi, 4G-anslutning, G-sensor, körjournal, medföljande app, föraranalys och mycket mer! Båda kamerorna har vidvinkellinser på upp till 150° som fångar allt i FullHD 1080p både utanför på vägen och inuti bilen – samtidigt!

Dessa bilkameror har även AI-baserad mjukvara som är som taget från The Matrix, och även massa andra fiffiga tillbehör som en medföljande SOS-knapp som går att placeras var man vill i bilen och ett relä som gör det möjligt fordonets ägare att stänga av bilen på distans om man skulle märka av att någon obehörig har tagit bilen på åktur.

Vi skulle kunna prata om Asgari Dashcam PRO i åratal, men det hade blivit en bok. Det enda vi kan säga är: gå in på hemsidan för att läsa mer om denna fantastiska kamera, ni kommer inte att ångra er.

2. FullHD bilkamera, dubbla kameror, 3G/WiFi, mörkersyn, rörelselarm, cloud, 140° vidvinkel,GPS-log, live video – DC100

På en solid andraplats kan vi hitta förra testets etta! Blev ni förvånade? DC100 är fortfarande ett stadigt och riktigt bra val när det kommer till bilkamera och dens dubbla kameror och höga kvalité imponerar fortfarande!

Denna bilkamera presterar fortfarande alltid i vårt och torrt och med sina intelligenta inbyggda system och dubbla kameror är den en bilkamera man alltid kan lita på. Den främre kameran har en vidvinkel som filmar i hela 140° och den högupplösta bildsensorn filmar video i kristallklar 1080p FullHD. Kameran är även väldigt lättinstallerad och överhuvudtaget väldigt enkel att använda, vilket vi lägger stort värde på här då både design, användarvänlighet och funktionalitet spelar stor roll.

Då många funktionerna så som GPS, WiFi, 3G-anslutning och rörelselarm gör denna smarta bilkamera till ett solklart val för den som behöver en enkel övervakningslösning till bilen med många användbara funktioner.

3. Smart Backkamera och Dashcam inbyggd i 10″ Backspegel, GPS Stöd, 1080p HD, Inspelning, Nightvision

Denna bilkamera är lite av en hybrid mellan en bilkamera / dashcam och en backkamera, men den är så där riktigt smart, och vi gillar den skarpt så vi kände att vi bara måste ha med den på den här listan!

Den här backspegelskameran hade vi inte i vårt sortiment förra gången vi testade bilkameror, och när vi fick in den här på kontoret så fick man bara känslan av att ”wow, tekniken har verkligen gått framåt”. Förutom sin grymt slimmade design och sina två kameror så är denna bilkamera utrustad med massa små och fiffiga funktioner som tar den over-the-top och får en nästan att känna sig som att man är med i en scifi-film.

För att börja med designen så är hela backspegeln en touchscreen som är otroligt enkel att manövrera. Glaset är rep- och fingeravtrycksskyddat så det blir inte smutsigt efter användning. Gränssnittet är även det otroligt bra, några av de funktionerna som finns är ”dual view” som gör att du kan se både videofeederna samtidigt, G-sensor som märker av stötar, loop recording och mycket mer. Båda kamerorna filmar även i 1080p FullHD med vidvinklar på upp till 170° och allt detta gör denna backkamera / bilkamera till en solklar trea i våra ögon!

4. Bilkamera med dubbla kameror, 2.3″ display, G-sensor, GPS, 140° vidvinkel, autoinspelning

På plats nummer fyra har vi denna riktigt fiffiga bilkamera som vi alla på kontoret tycker om! Det smarta med denna är att den har två roterbara kameror som båda går att vrida i 180 grader och en inbyggd skärm som gör att man lätt kan få tillgång till det man spelat in direkt i själva bilkameran. Detta eliminerar alla mellanhänder och gör det lätt att på plats vid en eventuell olycka gå igenom det inspelade materialet för att dubbelkolla vad det var som hände, och för att visa auktoriteter direkt på plats.

Att man kan vrida båda kamerorna gillar vi också, och detta gör att kameran blir riktigt anpassningsbar och går att ställa in för att få just den övervakningsbilden som man önskar med ett synfält som fångar i princip allt! Båda kamerorna filmar även med en vidvinkel på 140° vilket är ett stort plus, och bilkameran har även loop recording vilket betyder att när minnet är fullt så spelar den automatiskt över de äldsta filerna för att göra plats för ny, och mer aktuell video. En välförtjänad fjärdeplats helt enkelt!

5. BlackVue DR650S-2CH

Som nummer 5 på listan kommer BlackVue’s DR650S-2CH! I detta paket får man två stilrena kameror med hög kvalité som inte bara är användbara men är också riktigt snygga med sin diskreta design som inte tar upp för mycket plats i bilen. Med flera bra funktioner så som till exempel WiFi, GPS, stötdetektion och PUSH-notifikationer är BlackVue’s bilkamera riktigt användbar.

Bilkameran och Dashkameran kan användas för att göra tvåvägssamtal via nätet och har en inbyggd mikrofon och högtalare som gör detta möjligt. Med 1080p FullHD-video som laddas direkt upp till molnet kan man även lugnt och säkert gå igenom inspelad video efter olyckor på valfri enhet.

Dashkameran kan också roteras vertikalt 360 grader för att man ska få med allt man behöver för en riktigt bra skräddarsydd bilövervakningsbild.

Allt som allt är vi riktigt nöjda med denna bilkamera och lägger den på en stark 5:e plats!

Se fler dashcams:

Se även: